Google îl sărbătorește pe inventatorul diagramelor Venn

Data publicării:
diagramele venn

Filosoful şi logicianul John Venn este celebru pentru crearea diagramelor Venn, cu aplicaţii în domenii diverse, precum teoria mulțimilor, teoria probabilităților, logică, statistică și informatică, scrie Mediafax.

Diagramele Venn reprezintă un mod de a descrie relaţiile de incluziune şi excluziune dintre clase/ seturi.

John Venn s-a născut pe 4 august 1834, în Hull, Yorkshire, într-o familie de preoţi cu tradiţie.

Filosoful de mai târziu John Venn a primit o educație strictă, fiind pregătit pentru a se dedica carierei de preot, potrivit tradiţiei familiei. A absolvit Colegiul Gonville and Caius din Cambridge în 1857 și, la scurt timp după aceea, a fost ales profesor asistent în această instituţie. A fost hirotonisit ca diacon la Ely în 1858, devenind preot în 1859. În 1862 s-a întors la Cambridge, ca profesor de științe morale. În 1883 a renunţat la meseria de preot după ce şi-a dat seama că anglicanismul nu corespunde concepţiilor lui filosofice.

Principalul domeniu de interes al lui John Venn a fost logica, despre care a scris mai multe cărţi, printre care "The Logic of Chance", "Symbolic Logic" şi "The Principles of Empirical Logic".

În 1883, John Venn a devenit membru al Societății regale din Londra.

John Venn a murit în 1923, la vârsta de 88 de ani, la Cambridge.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba, prin așa-numitele doodle-uri, un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. Pentru astăzi, propune un joculeț interactiv prin care ilustrează logica diagramelor Venn.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri