Google își face propriul WhatsApp

Data publicării:
google logo GettyImages-72130955-2

În prezent, cei care deţin un dispozitiv cu Android trebuie să descarce diverse aplicaţii de mesagerie, precum WhatsApp sau messengerul celor de la Facebook, căci sistemul nu are o facilitate atât de populară, aşa cum este cea de pe telefoanele Apple.

Aplicația nu va fi implementată doar de cei de la Google, ci va fi realizată în colaborare cu mai mulți operatori globali. Ce-i drept, Rich Communication Services va putea fi utilizat doar pe telefoanele ce folosesc sistemul de operare Android și va oferi utilizatorilor posibilitatea de a trimite, pe lângă mesaje, și imagini și chiar și video.

În plus, la fel ca și în cazul WhatsApp ori a aplicației de la Facebook, va arăta momentul în care destinatarul a primit mesajul. Spre deosebire de sms, aplicația celor de la Google va permite utilizatorilor să converseze în același timp cu mai multe persoane şi să transfere fotografii la rezoluție mare. În plus, aplicația va fi dezvoltată în așa manieră încât să poată primi și apeluri video. De altfel, acestea sunt şi funcţiile pe care le are în acest moment WhatsApp.

În acest moment nu există o dată oficială a lansării, însă presa străină scrie ca cei de la Google lucrează intens la acest proiect, astfel că aceasta ar putea ajunge pe telefoanele cu Android în următoarele 18 luni.

Cel mai probabil, cei de la Google au decis să scoată o astfel de aplicație pe piață, tocmai pentru a face concurenţă serviciilor actuale de mesagerie, cum sunt WhatsApp sau messengerul de la Facebook. Acestea, de altfel, sunt și cele mai utilizate aplicații, când vine vorba de comunicare online.

Numai în România, aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone accesează aplicația WhatsApp cel puțin o dată pe săptămână, iar 27 la sută o folosesc zilnic, conform datelor furnizate de iSense Solutions.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri