Legendele internetului: Mulți politicieni caută puterea din motive egoiste și vor poziții de lider, deși nu au calitățile necesare

Data publicării:
Untitled

Când ne uităm la oamenii politici este esențial să nu confundăm încrederea pe care o afișează cu adevăratele competențe pe care le au. Mulți politicieni caută puterea din motive egoiste și vor să ocupe diferite poziții de lider deși nu au calitățile necesare. De regulă, cei pricepuți cu adevărat la ceva evită să iasă în evidență, pentru că munca lor se remarcă de la sine. Cei care par dornici de realizări și sunt foarte vocali în atitudine, deși le lipsește substanța, cuceresc prin carismă și încredere în sine.


Ce înseamnă să fii lider

Lumea are nevoie de lideri, pentru că orice aspect al unei societăți se bazează pe oameni care să poată lua decizii clare și, de multe ori, dificile. Pentru asta este nevoie de o viziune pe termen lung, de obiective rezonabile și de colaborarea cu restul membrilor societății pentru a atinge scopul propus. Un amănunt esențial pentru cine consideră că este un bun conducător doar pentru că are o serie de adepți: liderii construiesc, nu distrug.

Metoda "vinovații sunt ceilalți"

Dragoș Cîrneci, psiholog specialist in Neuroștiințe: „În momentul în care spui că sursa problemelor noastre sunt cutare grup sau cutare idee sau așa, atunci devine extremistă ideea, pentru că automat tu îi motivez pe toți aceștia: voi vă simțiți rău din cauza '' ălora'', hai să ne mobilizăm cu toții să-i atacăm pe ăia sau să, nu știu, să scoatem cutare chestie din lumea publică, așa mai departe. Deci, practic tu folosești lipsa de siguranță și disperarea oamenilor și o canalizezi într-o direcție personală dorită, momindu-i că în felul ăsta, cumva, își vor rezolva problemele proprii”.

Liderii buni sunt deschiși spre oameni

Marii lideri sunt cei care își împărtășesc abilitățile cu oamenii din jurul lor și au o influență bună asupra altora. Lideri sunt cei care vor să crească în fiecare zi, să își îmbunătățească în mod constant competențele. Un bun conducător politic, de exemplu, știe pașii pe care îi are de făcut el, dar și cei pe care îi ghidează spre destinația finală a unui scop.

Strategia ghidează munca liderului

Alin Mituta, europarlamentar REPER: „Dacă ne gândim că un lider este cel care poate să atragă oamenii în jurul lui sau al ei și să își îndeplinească un program, da, poate să facă, adică e o modalitate prin care poți să devii, poți să strângi oamenii în jurul tău. Întrebarea este ce se întâmplă după ce ești ales, de exemplu, că după ce câștigi alegeri, să zicem, dar tu nu ai niciun fel de idee despre cum anume vrei să faci lucrurile pe care le-ai promis, atunci intervine problema și sunt din păcate mulți lideri populiști care exact asta fac”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri