Târgul IT de la Las Vegas. Rochia care își schimbă culoarea și robotul care merge la serviciu

Data publicării:
rochie-1

Ingenioasa ţinută conţine fibre optice, iar cea care o poartă poate alege nuanţa dorită, cu o simplă mişcare din degete. La fel de bine primit a fost şi robotul pe care îl putem trimite să ne ţină locul la serviciu. Singura problemă ar fi că el nu poate munci în contul nostru.

Rochia care îşi schimbă culoarea a fost realizată de o creatoare de modă din Marea Britanie. Ţinuta, care îmbină moda cu tehnologia, emite lumină albastră, dar culoarea se poate schimba în funcţie de preferinţe cu o simplă atingere a senzorilor integraţi în mânecă. Fabricarea rochiilor din fibră optică ajunge la aproximativ 3.000 de dolari, dar preţul poate creşte în funcţie de design.

Vizitatorii Salonului de Electronică din Las Vegas au făcut cunoştinţă aici cu robotul „Double”, ideal pentru teleconferinţe. Creat de Doublerobotics, el este compatibil cu tabletele de tip iPad şi poate fi controlat de la distanţă. Prin intermediul robotului, proprietarul acestuia îşi asigură prezenţa la muncă şi poate purta discuţii faţă în faţă cu colegii săi, prin micul ecran de care dispune.

„Ideea este să poţi lucra de acasă şi să ai o experienţă bună. Este într-adevăr următoarea generaţie de comunicare la distanţă”, susține David Cann, directorul Doublerobotics.

Dacă deplasarea la muncă este dificilă, compania Bosch vine cu o soluţie. E-Bike este o bicicletă electrică, destul de puternică pentru a-l ajuta pe utilizatorul acesteia să urce rapid şi fără mare efort dealurile.

„Să spunem că mergeţi la muncă, vă aflaţi pe pantele foarte înclinate din San Francisco şi vreţi să nu depuneţi un efort mare. Atunci, apăsaţi butonul turbo şi înclinarea scade de la 10% la 0. Practic, sistemul vă oferă puteri supraomeneşti”, explică David Howard, reprezentant Bosch.

Vizitatorii târgului din Las Vegas mai pot vedea aici sistemul care aminteşte proprietarului să ude plantele, încărcătoare cu hidrogen care nu trebuie conectate la priză, dar pot alimenta cu succes telefoane, tablete şi laptopuri, precum şi brăţara care monitorizează expunerea la soare şi-i ajută pe utilizatori să evite ultravioletele, prin transmiterea informaţiilor pe smartphone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri