Microsoft adaugă un nou buton pe tastatură, prima dată după 30 de ani. Ce funcție va avea

Data actualizării: Data publicării:
Microsoft introduced the AI assistant button
Microsoft adaugă un nou buton pe tastatatură. Foto: Profimedia Images

Microsoft adaugă un nou buton pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri Windows, care va apela la un asistent AI, a anunțat gigantul tehnologic, marcând prima schimbare majoră a designului în ultimele decenii și subliniind angajamentul companiei față de inteligența artificială, scrie Forbes.

Butonul va fi dedicat asistentului pentru serviciile de AI și va fi plasat în dreapta tastei „Space”. Butonul va înlocui fie tasta CTRL din dreapta, fie o tastă de meniu, în funcție de aspectul tastaturii.

Apăsarea butonului va chema Copilot de la Microsoft, un chatbot AI care poate ajuta utilizatorii să cerceteze, să scrie texte, să creeze imagini și chiar să-și transforme ideile în cântece. 

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele executiv și directorul de marketing pentru consumatori Yusuf Mehdi într-o postare pe blog. Mehdi a spus că actualizarea „marchează prima schimbare semnificativă a tastaturii PC-ului Windows în aproape trei decenii”, adăugând că va da posibilitatea utilizatorilor să participe la revoluția AI.

Microsoft a lansat în septembrie Copilot, sub sloganul „your everyday AI companion”. În noiembrie anunța că, pentru simplificare, Bing Chat și Bing Chat Enterprise se vor rebrandui în Microsoft Copilot.

Cei care nu au activat Windows Copilot vor fi duși la „Windows search” prin apăsarea noii taste.

Microsoft spune că 2024 va fi anul inteligenței artificiale și insistă pe faptul că tehnologiile de inteligență artificială sunt, pas cu pas, integrate în tot mai multe produse ale companiei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri