Sari la conținut

Cutremur cu magnitudine de 4,1 în zona Vrancea

În ultimele cinci zile, în fiecare zi a avut loc cel puțin un cutremur în zona seismică Vrancea, dar cel de azi a avut loc la o adâncime mică în comparație cu cele din zilele precedente.

De altfel, anul a început tot cu o serie de cutremure în zona Vrancea.

Cutremurele înregistrate în ultima vreme în zona Vrancea reprezintă o activitate seismică normală, iar lipsa acestora ar indica o acumulare de tensiuni care ar duce la un cutremur catastrofal, spunea la Digi24, în decembrie, Mircea Radulian, director științific la Institutul Național de Fizică a Pământului.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.