De ce recomandă ornitologii să hrănim păsările cu slănină

Data publicării:
pasari sor fb
FOTO: Petru Andrei Chiș

Ornitologii recomandă oamenilor să realimenteze hrănitorile păsărilor, dar de data au o mențiune specială.

pasari sor fb
FOTO: Petru Andrei Chiș

„Vine gerul, deci realimentați hrănitorile, va fi nevoie de ele și în luna martie - cel puțin la început. Încercați să aduceți un supliment de hrană: puneți și slănina crudă la îndemâna păsărilor, nu doar semințe”, scriu experții de la SOR, pe Facebook.

Unele  produse de origine animală sunt  foarte hrănitoare și apreciate de păsări: slănină (nesărată și neafumata), untură de porc, carnea fiartă (de exemplu cea care a rămas pe oase de la mâncarea voastră), ou fiert, brânză. Se pot face amestecuri, de exemplu de semințe de cânepă înglobate în untură topită sau margarină, care apoi, la  frig, se  întărește, potrivit sor.ro.

Ornitologii ne îndeamnă să le punem hrană și apă regulat păsărilor.

Hrană trebuie pusă în hrănitori dis-de-dimineață, pentru a fi găsită de   păsările  flămânde care pornesc devreme în căutarea hranei. De asemenea este binevenită o porție după-masă sau în cantități  mai mari, care să le ajungă pentru mai multe zile. 

Desigur că slănina sau semințele puse în plase sau cutii vor fi înlocuite atunci când se termină, la intervale de câteva zile.

Păsările au  nevoie de hrană grasă (cu multe calorii) în timpul iernii, pentru a supraviețui nopților geroase. Întotdeauna reglați cantitatea de hrană în funcție de necesitate și nu lăsați să se acumuleze hrană în jurul hrănitoarelor. Dacă ați stabilit un program de hrănire, e bine sa nu-l modificați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri