Sari la conținut

Fotografiile care au devenit virale pe internet, după furtuna din București

Bucureștenii au avut parte de o noapte furtunoasă și spectaculoasă. Duminică seara, a plouat torențial în Capitală, iar cerul a fost luminat de fulgere. Furtuna a servit drept sursă de inspirație pentru fotografi care au surprins spectacolul desfășurat pe cerul Bucureștiului.

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 62 de localităţi din 17 judeţe afectate de ploi torenţiale şi vijelii, în urma cărora peste 170 de arbori au fost doborâţi, mai multe locuinţe şi curţi au fost inundate şi zeci de acoperişuri au fost afectate, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: Octav Drăgan

Potrivit reprezentanţilor IGSU, au fost afectate de vijelii 62 de localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Neamţ, Prahova, Sibiu, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.

GALERIE FOTO:

4

FOTO: Dan Mihai Bălănescu, Laurențiu Căpățînă, Eduard Guțescu, Artha

În cursul zilei de duminică şi pe timpul nopţii, la nivel naţional, au fost emise 59 de atenţionări şi avertizări cod galben şi cod portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide şi creşteri de debite.

IGSU recomandă cetăţenilor ca în perioadele cu fenomene meteorologice periculoase să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să îşi parcheze maşinile la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.