Greta Thunberg, în fața unui nou proces. Activista e acuzată pentru a doua oară că a nerespectat ordinul poliției

Data publicării:
greta ridicată de 2 polițiști de la un protest
Thunberg demonstra în portul din sudul Suediei alături de grupul Reclaim the Future. Sursa foto: Profimedia Images

Greta Thunberg este așteptată din nou în instanță. Activista de mediu este acuzată din nou de nerespectarea ordinului poliției de a elibera zona, după ce a blocat, alături de alți ecologiști, pentru a doua oară, un port petrolier din Malmo, Suedia, transmite BBC.

Activista suedeză, Greta Thunberg, a fost acuzată de nerespectarea ordinului poliției de a părăsi un protest ce a avut loc într-un port aglomerat din Malmo, Suedia, la câteva luni după ce a fost condamnată pentru o infracțiune similară.

Ea a fost amendată în luna iulie pentru că a refuzat să părăsească un protest pe un drum pentru transportul petrolului din portul Malmo.

Atunci, după verdict, Thunberg și alți activiști s-au întors în port și au fost din nou îndepărtați de poliție.

Al doilea proces este programat pentru 27 septembrie.

Într-o declarație, procurorul suedez Isabel Ekberg a spus că demonstrația din 24 iulie nu a fost autorizată și a perturbat traficul.

Thunberg demonstra în portul din sudul Suediei alături de grupul Reclaim the Future. Ei au încercat să împiedice traficul, intrarea și ieșirea din port, pentru a protesta împotriva folosirii combustibililor fosili.

Protestul a avut loc la câteva ore după ce Greta Thunberg a fost condamnată și amendată cu 2.500 de coroane suedeze (peste 1000 RON), pentru un protest în același port pe 19 iunie.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri