Pereți făcuți din deșeuri. O tânără din Cluj-Napoca a fost premiată pentru teza sa de doctorat

Data publicării:
deseuri

Prin acest proiect, Ancuța Tiuc şi-a propus să valorifice deşeurile şi să înlocuiască materiile prime folosite în construcţii. Reducerea zgomotului ambiental şi costul mai mic decât cel al pereţilor din cărămidă sunt principalele avantaje.

„Aceste panouri pot fi utilizate atât în mediul exterior cât şi în mediul interior, utilizate ca şi panouri pentru reducerea zgomotului, pot fi utilizate pe autostrăzi, şosele. Am utilizat deşeuri lemnoase, rumeguş de fag şi rumeguş de brad şi granule de cauciuc reciclat”, a explicat Ancuţa Tiuc, doctor inginer.

„Sigur vor fi mai avantajoase, pentru că toate aceste deşeuri în loc să fie depozitate, ceea ce duce la costuri suplimentare, vor fi valorificate şi normal este să fie mai ieftine decât cele existente pe piaţă”, a spus Ovidiu Nemeş, conferențiar la Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului din Cluj-Napoca.

Constructorii spun că, în ultimii ani, tot mai mulţi clienţi cer produse ecologice.

„Lumea a înţeles că pe piaţă trebuie să existe produse ecologice. Şi din acest punct de vedere produsul întruneşte toate proprietăţile”, a spus Alin Marta, agent vânzări la o firmă de construcţie

Acum, Ancuța Tiuc intenţionează să breveteze invenţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri