Galerie Foto Telescopul Hubble împlinește 30 de ani. Cele mai spectaculoase fotografii făcute de „autobuzul spațial”

Data actualizării: Data publicării:
hubb9
Foto: NASA / ESA

Acum 30 de ani, pe 24 aprilie 1990, telescopul Hubble era lansat în spațiu de la Centrul Kennedy al NASA, în Florida. În timp, „autobuzul spațial” (telescopul are dimensiunile unui autobuz școlar) a devenit lentila noastră către Univers, ajutându-ne să vedem locuri și galaxii aflate de miliarde de ani lumină de Terra.

NASA a realizat o galerie foto cu cele mai spectaculoase imagini trimise pe Pământ de telescopul Hubble. El a realizat mai mult de 1,4 milioane de observații, a trimis pe Pământ date care au stat la baza a zeci de mii de studii științifice.

Telescopul a fost updatat de cinci ori pe parcursul călătoriei sale prin spațiu, pentru a-i fi instalate cele mai noi descoperiri la aparatura de bord. Hubble a putut astfel să-și continue neîntrerupt misiunea timp de 30 de ani și nu se va opri nici în acest deceniu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Stâlpii Creației, vizualizare 3D, pe baza fotografiilor realizate de Hubble.

Editor: B.P.

Foto: NASA / ESA
Foto: NASA / ESA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri