Sari la conținut

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator al anului, în primele cinci campionate din Europa

Foto: Gulliver/GettyImages 

Portughezul de la Real Madrid a înscris de 35 de ori în La Liga, cu două goluri mai mult decât următorul clasat în această ierarhie, rivalul său de la FC Barcelona, Lionel Messi.

Podiumul golgheterilor din ligile de top de pe continent în anul care se va încheia peste câteva zile este completat de gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang. Atacantul Borussiei Dortmund a avut o a doua jumătate a lui 2015 fantastică şi a terminat anul cu 29 de goluri în Bundesliga.

Locul patru este ocupat de Luis Suarez (FC Barcelona, 28 de goluri), iar pe poziţia a cincea se află actualul golgheter din Serie A TIM, Gonzalo Higuain. Argentinianul de la Napoli a marcat de 27 de ori în 2015.

Din top 5 lipseşte cel mai bun marcator al anului în Premier League, Jamie Vardy, care, cu cele 19 goluri ale sale, se află la distanţă apreciabilă de starurile din celelalte campionate importante.

Ronaldo, Messi şi Suarez îşi pot îmbunătăţi cifrele actuale, campionatul Spaniei având programată etapa a 17-a pe 30 şi 31 decembrie.

Atât Real Madrid, cât şi FC Barcelona vor juca pe 30 decembrie, cu Real Sociedad (ora 17:00), respectiv Betis Sevilla (ora 21:30). Ambele partide vor fi transmise de Digi Sport 1.