Cum au trăit suporterii români și eleni partida Grecia-România, încheiată cu 3-1

Data publicării:
romani

Timp de 90 de minute, suporterii au trecut prin tot felul de stări: dezamăgire după primul gol al grecilor, bucurie fără margini cand Stancu a egalat şi speranţă la finalul primei repreze, când scorul era de 2-1 pentru Grecia.

Slăbuț, slăbuț, meciul slăbuț! Nu l-am văzut pe Pițurcă deloc”, a spus un suporter.

„E-n regulă. Să câștige cel mai bun și dacă sunteți voi, o să mergeți în Brazilia”, a spus un suporter grec.

Deşi grecii ne-au bătut cu 3-1, nu ştim încă cine va merge la Campionatul Mondial din Brazilia de anul viitor.

„Dezamăgit! Zero! Foarte dezamăgit de echipă, foarte dezamăgit și de antrenor. Nu e prima dată când sunt așa, dar, de data asta, încă o ratare mare”, a comentat un alt suporter al naționalei.

Şi braşovenii au fost la fel de dezamăgiţi de tactica aleasă de România.

„Dacă făcea Piţurcă o echipă mai bună, poate, dar, nu, e ambiţios şi a făcut echipa cum a vrut el”, a spus un suporter brașovean.

Returul meciului de aseară va avea loc marți, la Bucureşti, pe Arena Națională.

Grecii din România au dansat până în zori

Spre deosebire de români, grecii stabiliţi în ţara noastră au sărbătorit victoria echipei lor aşa cum ne-au obişnuit: prin dans.

„Nu sărbătorim doar victoria Greciei, sărbătorim pentru că suntem greci şi de fiecare dată când venim în acest local ne simţim ca acasă”, a spus Tanasis Pirindis, un suporter grec.

Deşi suporterii erau ochi şi urechi la meciul dintre cele două echipe naţionale, artiştii din local au cântat de-a lungul celor două reprize non stop.

„Pot să cânt în timpul meciului. Cânt, cânt şi la clapă şi mă uit şi la meci. Le-am spus tuturor prietenilor mei că rezultatul final va fi 3-1”, a spus Fotis Constantinidis.

Şi la Cluj-Napoca, grecii s-au distrat de minune în cluburile din oraş.

„A fost un meci bun. Am avut aşteptări mai mari de la ambele echipe. Din păcate noi am înscris doar trei goluri, puteam şi mai multe, dar România a jucat bine”, a comentat un suporter elen.

Grecii sunt convinşi că vor câştiga şi returul.

Pentru a se califica la Campionatul de fotbal din Brazilia, România trebuie să bată marţi echipa naţională a Greciei cel puţin cu scorul de 2-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri