Doha | Simona Halep a pierdut meciul cu Elena Vesnina. Monica Niculescu s-a calificat în optimi

Data publicării:
collage tenis halep niculescu

Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 24:00 În optimile întrecerii din Qatar Monica Niculescu joacă împotriva polonezei Agnieszka Radwanska. Partida va începe la ora 16:00 și va fi transmisă în direct de Digi Sport 2.

Monica Niculescu a învins-o pe Jelena Jankovic şi datorită tacticii gândite de antrenorul său, scrie digisport.ro. Fostul lider mondial a fost la un pas de a ceda nervos înaintea setului decisiv.

Monica Niculescu şi-a demonstrat încă o dată spiritul de luptă, în confruntarea cu Jelena Jankovic. Jucătoarea română nu a avut un debut de partidă strălucit, deşi a condus cu 2-0. Adversara i-a luat primul set la trei. În actul secund, la 3-2 pentru Niculescu, antrenorul Călin Ciorbagiu i-a corectat jocul româncei.

Tehnicianul a mers la bancă și a urmat un dialog cu Monica:

Călin CiorbagiuIdeea ta de joc în meciul ăsta... Care e ideea ta de joc? Eu nu înțeleg care e ideea ta de joc.

Monica NiculescuVreau să fac multe, dar nu simt nimic.

Călin CiorbagiuNu contează dacă simți, dar trebuie să lucrezi la procentaj, înțelegi? Trebuie să o ții în ofensivă continuă. Trebuie să vii în față. Un punct, să vii în față, un punct, să îi pui o scurtă, un punct, joci raliu. Înțelegi? Ăsta trebuie să fie raportul.

Niculescu şi-a adjudecat setul al doilea cu 6-4, moment în care Jankovic l-a chemat la bancă pe antrenorul său, Julien Vespan, şi a fost la un pas să cedeze nervos.

Jelena Jankovic: Joc altfel, nu pot juca prea mult așa.

Julien Vespan: Nu pe forehand. Trebuie să joci de trei ori pe rever și o dată cu forehand-ul.

Jelena Jankovic: Fac toate lucrurile astea, iar tu vii să îmi spui ce?

Julien Vespan: Să ataci puțin.

Jelena Jankovic: Bine, să atac. Este atât de ușor să ataci când bate vântul din toate părțile...

Sfaturile nu i-au fost de folos lui Jankovic. Niculescu a încheiat partida fără nicio dublă greşeală, cu un procentaj de 81 la sută pe primul serviciu.

Urmăriți AICI imagini din partida Niculescu-Jankovici.



ACTUALIZARE 21:20   Simona Halep a pierdut surprinzător în turul al doilea la Doha, 7-6, 4-6, 1-6, în fața Elenei Vesnina, jucătoare care ocupă locul 118 în clasamentul WTA.

Simona Halep a suferit mai bine de o oră în fața Vesninei, în primul meci pe care l-a jucat în turneul din Qatar. Abia în tiebreak-ul rundei inaugurale românca a arătat pe teren diferența din clasamentul WTA, acolo unde e despărțită de rusoaică de 114 locuri, potrivit Digisport.ro.

ACTUALIZARE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6. Simona Halep, învinsă în al doilea set.


ACTUALIZARE 20.10. Monica Niculescu s-a calificat azi în optimile de la Doha (Qatar), turneu dotat cu premii totale în valoare de 2.818.000 de dolari, după o victorie de colecţie: 3-6, 6-4, 7-5, în faţa Jelenei Jankovic.

Simona Halep este la finalul celui de-al doilea set. Se joacă tiebreak.


ACTUALIZARE 18:45 -  A început partida dintre Simona Halep și Elena Vesnina. Meciul este transmis pe Digi Sport 2. Niculescu o egalează la seturi pe Jankovic: 1-1 (3-6, 6-4), în meciul transmis pe Digi Sport 4.


ACTUALIZARE 18:00 - Primul set s-a încheiat. Deși a început bine, din păcate, Monica Niculescu l-a pierdut cu 6-3.


ACTUALIZARE 17:10 - A început meciul dintre Monica Niculescu (locul 37 WTA) și Jelena Jankovic (Serbia, 20 WTA), pe Terenul 1. Jucătoarea noastră servește prima. Vântul bate destul de tare. 


Monica Niculescu joacă astăzi cu Jelena Jankovic, în jurul orei 16:30. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2. Aceasta va fi a şaptea întâlnire directă dintre cele două, reprezentanta Serbiei având un avantaj consistent, 5-1. 

Simona Halep debutează astăzi în turneul de la Doha. Numărul 4 WTA va evolua în turul doi împotriva Elenei Vesnina (118 WTA). Duelul dintre cele două va începe la ora 18:00 (ora României). Cele două s-au întâlnit o singură dată până în acest moment: meciul din optimile din 2011 de la Auckland a fost adjudecat de românca de 24 de ani, după ce, la scorul 2-6, 6-4, 4-0 pentru Simona, reprezentanta Rusiei a abandonat.

Turneul de la Doha are loc în perioada 22 - 28 februarie 2016 şi este transmis în direct și în exclusivitate de Digi Sport 2. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri