Halterofilul Răzvan Martin, medaliat cu bronz la JO de la Londra, a fost depistat pozitiv

Data publicării:
razvan martin - RESIZED -reuters

Răzvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, şi este supendat până la 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls şi cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme.

Elena Andrieş, medaliată cu bronz la total, argint la smuls şi bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlată antidoping la 8 aprilie, în aceeaşi competiţie. Şi în cazul ei, şi în cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federaţia internaţională a aplicat o suspendare de doi ani.

Site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere a publicat o listă a sportivilor depistaţi pozitiv, pe care figurează şi cei trei români, scrie Mediafax.

Pe 6 ianuarie m-am prezentat la pregătire la lotul olimpic. Pe 3.04.2013 am fost controlat antidoping, cu o săptămână înainte de concurs, cu trei zile înainte să plec la competiţie, nu a fost nicio problemă. M-am trezit acum, după cinci luni, că sunt pozitiv la CE de seniori, nu pot să-mi imaginez, nu pot să-mi dau seama cum. Nu am luat absolut nimic. O să mă pregătesc în continuare şi deocamdată îmi iau un concediu să-mi limpezesc şi eu gândurile, să stau cu familia”, a declarat Răzvan Martin pentru Digi Sport

Stanozololul şi metadienona sunt steroizi anabolizanţi.

Anca Crupariu, farmacist, a explicat că este vorba de un steroid androgenic, care face parte din rândul substanțelor interzise cu grad mare de risc și este interzisă sportivilor.

„Substanța are un efect în stimularea metabolismului proteic, în stimularea creşterii masei musulare, retenţiei calciului în oase, dar sunt dublate de un efect toxic când e vorba de o administrare pe termen lung”, a spus Anca Crupariu.

Farmacistul a adăugat că intoxiacția cronică este extrem de gravă, iar rata mortalităţii prin infarct miocardic la cei care iau acești steroizi este de 4 până la 6 ori mai mare. În plus, printre efecte se mai numără scăderea fertilității, apariția impotenței sexuale și alopecia.

Anca Crupariu a spus că este posibil ca sterozii să fie administrați din greșeală, însă trebuie dovedit acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri