Nadal, învins de Djokovic în finala de la Beijing

Data publicării:
novak djokovic beijing

Vestea că Rafa Nadal i-a luat primul loc în lume nu a fost deloc pe placul lui Novak Djokovic. Sârbul a jucat la cel mai înalt nivel în finala Openului Chinei. A avut nevoie de o oră şi 27 de minute pentru a-l învinge pe iberic. Nole s-a impus cu 6 la 3, 6 la 4 şi şi-a adjudecat un nou titlu ATP.

După ce am pierdut câteva meciuri dureroase în faţa lui Nadal, ultimul în finala de la US Open, chiar mi-am dorit să câştig. Aveam nevoie de o victorie şi m-am descurcat excelent de data aceasta, m-am simţit foarte bine pe teren”, a declarat Djokovic.

Chiar dacă a pierdut, punctele obţinute la Beijing i-au fost suficiente lui Nadal pentru a reveni pe primul loc al clasamentului ATP.

Cu siguranţă a fost o săptămână bună pentru mine. Dacă atunci când joci cu Novak nu o faci la maximum, e imposibil să-l învingi. A jucat nemaipomenit, iar eu n-am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale anului, aşa că a meritat victoria”, a spus Nadal.

A fost a cincea întâlnire dintre cei doi tenismeni din acest an. Nadal a obţinut trei victorii, iar Djokovici două.

La feminin, victorie clară pentru Williams

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul unu în clasamentul WTA, a câştigat, duminică, turneul de la Beijing, dotat cu premii în valoare totală de 5.185.625 de dolari.

Williams a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră şi 28 de minute, pe Jelena Jankovici (Serbia), cap de serie numărul 8, care de luni va reveni în Top 10.

Serena Williams, în vârstă de 32 de ani, a câştigat al zecelea turneu din acest an şi al 56-lea din întreaga sa carieră. Ea mai câştigase turneul de la Beijing în 2004.

Proba de dublu de la Beijing a fost câştigată de perechea Cara Black/Sania Mirza (Zimbabwe/India), cap de serie numărul 8, care a trecut, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, de cuplul Vera Duşevina/Arantxa Parra Santonja (Rusia/Spania). La masculin, victoria a aparținut cuplului Horia Tecău - Max Mîrnîi.

*****************************************************

Juan Martin del Potro a câştigat, pentru prima dată în carieră, Openul Japoniei. Într-o finală cu Milos Raonic, argentinianul de 25 de ani s-a impus în două seturi, scor 7 la 6, 7 la 5, şi a obţinut trofeul, dar şi un cec în valoare de 312.000 de dolari.  

Alte detalii din tenis găsiți pe digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri