Sari la conținut

Programul de pregătire al echipei naționale înainte de Euro 2016. România va juca trei amicale

 

În această perioadă, România va disputa două meciuri amicale. Primul, împotriva reprezentativei Republicii Democrate Congo, se va disputa pe 25 mai, de la ora locală 20:00 (21:00 ora României), pe stadionul din Saint-Vincent. Jocul de verificare cu Ucraina este programat pe 29 mai, de la ora locală 19:30 (20:30 ora României), pe stadionul Olimpic din Torino.

Republica Democrată Congo, locul 51 în clasamentul FIFA pe luna aprilie, este dublă câștigătoare a Cupei Africii pe Națiuni, în 1968 și 1974. Printre cei mai reprezentativi jucători se numără Mbokani (Norwich), Bakambu (Villareal), Bolasie (Crystal Palace), N’Sakala (Anderlecht), M’Poku (Chievo) și Kebano (Genk). Pentru RD Congo joacă și Jeremy Bokila, fost atacant în Liga I.

Selecționata Ucrainei, locul 22 în ierarhia mondială, s-a calificat la Campionatul European din Franța în urma barajului câștigat în fața Sloveniei (2-0, 1-1). Viitorii adversari ai tricolorilor au trei participări la marile turnee finale: Mondialul din 2006, Euro 2012, când au fost una dintre gazde, și Euro 2016. Selecționerul Myskhaylo Fomenko are la dispoziție un lot format în mare parte din jucători care evoluează în prima ligă internă, la Șahtior Donețk (Pyatov, Kucher, Rakițki, Stepanenko) și Dinamo Kiev (Husiev, Iarmolenko, Khacheridi). Alături de ei, stranierii Konoplyanka (Sevilla) sau Kravets (Stuttgart).

Pe 3 iunie, înaintea plecării spre Franța, tricolorii vor disputa în România o ultimă partidă amicală împotriva Georgiei.