Sari la conținut

Rezultate slabe pentru români în prima zi a Jocurilor Europene de la Baku

© FOTO: GULLIVER/ GETTY IMAGES

La categoria 59 kg, luptătorul Virgil Munteanu a trecut pe rând de ungurul Csongor Knipli şi de turcul Fatih Ucuncu. Medaliatul cu bronz la Europenele de la Tampere s-a oprit însă în sferturi, după ce a fost învins de moldoveanul Victor Ciobanu.

Tot la lupte greco-romane, Tomi Hinoveanu a pierdut în primul tur al categoriei 71 kg la suedezul Zackarias Tallroth. La 98 de kg, Alin Alexuc-Ciurariu a cedat în optimi în fața lui Timofei Dzeinicenka din Belarus. Întrecerea de la Baku a contat şi ca rezultat la Campionatul European de lupte.

Nici la tenis de masă, echipa feminină a României nu a mers mai bine. În componenţa Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Camelia Poştoacă, naţionala tricoloră a cedat în primul tur în faţa Suediei, scor 1 la 3.  

Și Echipa masculină de tenis de masă, formată din Constantin Cioti, Adrian Crişan şi Mihai Andrei Filimon, a fost eliminată în optimi de Portugalia, scor 1-3. 

Naţionala de volei feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentativa Azerbaidjanului, cu scorul de 3-1, în primul meci din grupa A a Jocurilor Olimpice Europene (JOE), de la Baku. Scorul pe seturi a fost 20-25, 18-25, 29-27, 15-25, după 111 minute de joc. 

Singura veste bună a venit de la naţionala de polo a României, care a învins, sâmbătă, reprezentativa Azerbaidjanului, cu scorul de 9-6, în primul meci din grupa B. Echipa României va juca duminică în compania formaţiei Germaniei, iar luni cu Ungaria.

Lucian Logigan a ocupat locul 38 în proba de mountain bike, iar Antoanela Felicia Manac a fost a 36-a la triatlon. 

România participă la JOE cu o delegaţie formată din 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, care se vor întrece la 22 de discipline sportive.

Pe aceeași temă