Sari la conținut
News Alert

Simona Halep, campioană la Madrid

FOTO: Ciprian Bălțoiu

Ajunsă pentru prima oară în finala unui turneu WTA după aproape 9 luni, Simona Halep a câştigat în ultimul act al turneului de la Madrid, cu 6-2, 6-4 în faţa Dominikăi Cibulkova. Românca şi-a adjudecat primul titlu din 2016 şi al 12-lea al carierei.

„Simt că am făcut un progres destul de mare la jocul meu, sunt mult mai agresivă, am un joc de zgură destul de bun, serviciul mi-a mers bine, returul a fost bun, cred că per total tot jocul a mers foarte bine săptămâna asta și sper și în continuare să meargă la fel”, a declarat Simona Halep pentru corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

„Întotdeauna sunt nervoasă pe teren. Sunt nervi negativi, nervi pozitivi. Săptămâna aceasta totul s-a transformat într-o emoție pozitivă. Am avut încredere și m-am simțit foarte bine pe teren. Am așteptat, am muncit zi de zi și am crezut că o să-mi revin”, a mărturisit Simona Halep.

„Jocul meu din 2014-15 nu putea să dispară dintr-odată. Nu am câștigat un singur turneu și să zic că a fost întâmplare. Am fost trei ani acolo sus, câștigând turnee, știam că o să-mi recapăt încrederea și că o să am un joc solid din nou”, a mai declarat Simona Halep în exclusivitate pentru Digi24 şi Digi Sport.

Halep și-a asigurat un cec de 912 mii de euro și o mie de puncte WTA, care o vor duce de luni pe locul 5 în clasamentul mondial.

Anul viitor îşi va apăra trofeul în direct şi în exclusivitate la Digi Sport.  


ACTUALIZARE 20:30: Simopna Halep câştigă cu un as în ultimul serviciu şi devine campioană la Madrid.


ACTUALIZARE 19:45 Primul set este câștigat de Simona Halep, cu 6-2!

Cele două sportive au intrat pe teren în jurul orei 19:00 și au început încălzirea, înaintea finalei turneului WTA de la Madrid. Meciul a început apoi şi Simona se afla în avantaj, adjudecându-și primele game-uri.

Simona Halep se află în faţa câştigării primului titlu din 2016. Ocupanta locului 7 WTA dispută finala turneului de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, cu sportiva din Slovacia Dominika Cibulkova.

Prin calificarea în ultimul act al turneului, Halep şi-a egalat cea mai bună performanţă a ei în competiţia de la Madrid, după finala pierdută în 2014, în faţa Mariei Sharapova.

De asemenea, aceasta este prima finală pentru Halep, după aproape nouă luni. Ea a disputat ultimul act de la Cincinnati, în august 2015, şi a fost învinsă de numărul unu mondial, Serena Williams, în două seturi, 3-6, 6-7.

De partea cealaltă, pentru Cibulkova, ocupanta locului 38 WTA, este cea mai importantă finală, de la ultimul act de la Australian Open (2014), atunci când a fost învinsă de Na Li (6-7, 0-6).

Cibulkova (27 ani, 38 WTA) o conduce pe Halep cu 3-1 la meciurile directe. Singura victorie a româncei datează din 2012, în sferturi, la Bruxelles, pe zgură, 0-6, 6-4, 6-3. Cibulkova s-a impus în 2011 în primul tur la s-Hertogenbosch (iarbă), cu 6-3, 6-0, în 2013 la Indian Wells, 7-5, 7-6 (3), în turul al doilea, şi în 2014, în sferturi la Australian Open, cu 6-3, 6-0, ultimele două pe hard.

Detalii despre meci, pe digisport.ro.