Simona Halep, criticată de C.T. Popescu: Coborârea ei e fără speranţă de revenire

Data publicării:
halep

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Cristian Tudor Popescu: Din păcate, nu e o problemă pasageră şi nu mai e o problemă fizică. A pierdut meciuri la capacitate maximă fizică. Problema fundamentală este că nu are decât un fel de a juca. Federer are de exemplu patru feluri de a juca. A ajuns numărul 2 printr-un singur joc, de pe fundul terenului, deplasare bună, paşi mărunţi, motoretă, ajunge la mingi şi returnează un număr mare de mingi şi o obligă pe adversară să greşească.

Dacă vă uitaţi la toate înfrângerile Simonei, toate adversarele au în comun atacul, cum au ocazie să atace, lovesc, ele sunt cele care conduc jocul. În faţa unui acest tip de adversare, în ultimele nouă luni nu a reuşit decât un singur rezultat mare, cel mai mare al carierei, victoria cu Azarenka, de la US Open. Adversarele ei au învăţat să o bată. Anul trecut, nu dormeau înainte de meciurile cu ea. Acum sunt mai liniştite pentru că Simona a devenit de bătut.

Simona a jucat în ultimele șapte luni şi jumătate din meciurile disputate în aceeaşi perioadă a anului trecut. De la meciul cu Pennetta, fie a pierdut meciuri în primele tururi, fie s-a retras, fie a câştigat chinuit. Nu ai meciuri în picioare pentru că pierzi în primul tur şi pierzi în primul tur pentru că nu ai meciuri în picioare.

De obicei, singur e mai greu să ieşi din asemenea situaţii. Trebuie o intervenţie a lui Cahill că să schimbe ceva la factorul mental. I-aş spune ca în următoarele trei luni să nu se mai gândească dacă pierde sau câştigă. Vreau să văd un plan B de joc, să văd că eşti capabilă să găseşti soluţii. Când îţi vine o jucătoare agresivă în faţă, te rog s-o ataci.

Încearcă să fii agresivă sau fă ce face Monica Niculescu, să încerce un joc variat, cu scurte, un procedeu pe care îl aştept la ea. Dacă pui o scurtă la cinci meciuri, nu vei învaţa să pui scurtă în condiţii de presiune. Coborârea ei, la cum o văd eu în acest moment, e fără speranţă de revenire”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Simona Halep a disputat opt meciuri, în 2016, dacă le punem la socoteală şi pe cele două de Fed Cup. Jucătoarea din Constanţa şi-a trecut în cont doar trei victorii.

Turneul de la Doha are loc în perioada 22 - 28 februarie 2016 şi este transmis în direct și în exclusivitate de Digi Sport 2.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri