Sari la conținut

Simona Halep, pregătită pentru revanșă în partida de sâmbătă: „Doream să joc iar cu Șarapova”

Ele se luptă pentru primul loc în topul WTA Race, care desemnează jucătoarele prezente la Turneul Campioanelor, ce va avea loc la sfârșitul anului, potrivit digisport.ro.

Dacă Halep a câștigat fără probleme în fața favoritei 16, Lucie Safarova, scor 6-4, 7-5, Maria Sharapova a trebuit să recupereze în setul secund break-urile pierdute în fața Anastasiei Pavliucenkova și s-a impus la final cu 6-4, 7-6(2), în fața conaționalei sale.

„Ea este o jucătoare mare. Atacă foarte bine, va fi o provocare pentru mine. Doream să joc împotriva ei, pentru că vreau să văd dacă mă va mai învinge și pe hard. Va trebui să fiu agresivă, să rămân mereu foarte concentrată”, a spus Simona Halep.

Înaintea turneului de la Cincinnati, sportiva din Rusia avea un avans firav față de Halep în WTA Race, de 116 puncte.

În cazul unui succes în meciul de vineri, Simona este sigură că o va depăși pe Șarapova în ierarhia pe 2014 și că va ocupa cea mai înaltă poziție în WTA Race, indiferent de rezultatele ulterioare din competiția organizată în Ohio.

Pentru prezența în sferturile de finală de la Cincinnati se oferă 190 de puncte WTA și 54.170 de dolari, în timp ce calificarea în semifinale este recompensată cu 350 de puncte WTA și 113.770 de dolari.