SIMONA HALEP s-a calificat în SEMIFINALE la Miami Open!

Data publicării:
simona halep twitter

SIMONA HALEP s-a impus în două seturi, 6-1, 7-5, în faţa lui Sloane Stephens şi s-a calificat în semifinalele de la Miami. Românca şi-a ridicat din nou nivelul în ultimul game al meciului, în care a zburdat pe teren şi a lovit plat. După o oră şi 15 minute, Simona Halep ajunge în semifinale, unde o va întâlni pe Serena Williams, nr. 1 mondial. 

Semifinala Simona Halep-Serena Williams se va juca în noaptea de joi spre vineri, de la ora 4:00, ora României.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 9, şi Carla Suarez Navarro (Spania), locul 12 WTA şi cap de serie numărul 12. 

Detalii despre partida Halep-Stephens AICI.

Pentru Simona Halep a fost a 14-a victorie consecutivă în circuitul WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Miami Open cu un premiu de 220.230 de dolari şi 390 de puncte WTA.

La rândul ei, Serena Williams (SUA) a învins-o pe Sabine Lisicki (Germania), locul 21 WTA şi cap de serie numărul 27, cu scorul 7-6 (4), 1-6, 6-3, în sferturile de finală. Pentru cea mai bună jucătoare din lume, potrivit clasamentului WTA, aceasta a fost victoria cu numărul 700 din carieră.

 Citiți și: 

Simona Halep: Cred că pot câștiga din nou cu Serena Williams!

Mă aştept la un meci greu. Este tânără şi are foarte multă putere în corp. Am şansa mea şi cu siguranţă voi lupta pentru ea. Meciul este deschis. Chiar dacă nu am câştigat pe hard împotriva ei, am încredere în mine, una care este foarte ridicată în acest moment. Am câştigat meciuri importante şi grele”, a declarat Halep pentru Digi Sport înaintea partidei cu Sloane Stephens.

Simona Halep și Sloane Stephens se vor întâlni pentru a cincea oară în cariera lor, până acum cele două aflându-se la egalitate. Românca a câștigat doar partidele disputate pe zgură, în timp ce Stephens a câștigat partidele jucate pe hard.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală după ce a trecut de una dintre amicele sale din circuit, Flavia Pennetta, cap de serie 15, cu scorul de 6-3, 7-5.

Simona Halep, drum liber spre locul doi în clasamentul WTA

Pentru Simona, cea mai mare miză a acestui turneu o reprezintă, înainte de toate, recucerirea locului 2 mondial, pe care l-a mai ocupat anul trecut. O victorie cu Stephens ar aduce-o pe româncă la doar 319 puncte de Maria Șarapova, ea putând să o depășească pe rusoaică dacă va cuceri turneul.

Ion Țiriac: Secretul este să câștigi și când joci prost

Ion Ţiriac a comentat în stilul său caracteristic prestaţiile Simonei Halep din ultima perioadă. Fostul tenismen n-a fost încântat de jocul numărului 3 WTA, dar a lăudat-o pentru atitudinea de care a dat dovadă în turneele de la Indian Wells şi Miami.

Joacă mâine dimineață (joi dimineață - n.r.) în sferturi și dacă câștigă, joacă în semifinale și dacă câștigă, joacă în finală și dacă câștigă, mai câștigă un turneu și dacă pierde, revine acasă. Turneul pe care l-a câștigat (cel de la Indian Wells – n.r.) are un merit extraordinar, pentru că a jucat atât de prost, cum nu se putea să joace nimeni, dar să te ții cu dinții 12 zile și să te ții cu dinții mai ales în finala aia, trebuie să ridici pălăria și că a făcut față mai mult decât să joace bine”, a spus Ion Țiriac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri