Steaua – Schalke 04. Ultima șansă pentru roș-albaștri la o primăvară europeană

Data publicării:
Schalke Steaua1-Mediafax Foto-Laurentiu Mich

Steaua are doar două puncte după primele patru meciuri din grupele UEFA Champions League, iar şansele de a prinde poziţia a treia în grupă sunt extrem de mici.

Pentru a trece peste Basel în clasament, roş-albaştrii trebuie să obţină cel puţin o victorie şi un egal din duelurile cu Schalke 04 şi Chelsea, iar elveţienii să nu mai ia niciun punct.

Basel a bătut la Chelsea acasă și cred că și noi putem să câștigăm acolo. Oricum va fi foarte greu, dar ne vom juca șansa până la capăt”, spune Alexandru Chipciu.

„Avem Schalke acasă, e o finală pentru noi, e foarte important și avem nevoie de o victorie. Cât e posibil matematic, eu cred tot timpul și sunt cineva care gândește pozitiv și vreau să bat pe Schalke”, spune Lukasz Szukala.

Efortul depus în meciurile din UEFA Champions League şi-a pus amprenta asupra jucătorilor Stelei. Laurenţiu Reghecampf este nevoit să improvizeze la mijlocul terenului, după ce i-a pierdut pe Mihai Pintilii şi pe Lucian Filip.

Alex Chipciu vine şi el după o accidentare grea - a bifat primele minute în cadrul competiţiei, în deplasarea cu Basel.

Aș înclina să spun că sunt foarte bine fizic, dar e o diferență foarte mare între nivelul din Liga 1 și nivelul din Champions League, cred că s-a simțit la Basel lucrul ăsta, când am intrat pe parcurs și m-am și sufocat”, mai spune Chipciu.

Steaua n-a mai câştigat un meci în grupele UEFA Champions League de şapte ani, de la succesul 4 - 1 cu Dinamo Kiev. De atunci, roş-albaştrii au adunat 21 de partide fără succes în cadrul celei mai importante competiţii.

Echipele probabile

Steaua: Tătărușanu - Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici - Bourceanu, Prepeliță - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase – Piovaccari.

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Schalke: Fahrmann- Uchida, Howedes, Matip, Fuchs- Jones, Aogo- Farfan, Meyer, Draxler- Boateng.

Antrenor: Jens Keller

Steaua - Schalke se joacă de la ora 21:45 și va fi transmis în direct pe Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri