Surprize la Jocurile Olimpice de la Soci: bobul jamaican și cel făcut de Ferrari

Data publicării:
bob

Reprezentanţii ţării din Caraibe au mai fost prezenţi la jocurile olimpice în cinci rânduri, din 1988 până în 2002, inclusiv. După ce nu s-au calificat la Torino, în 2006, şi la Vancouver, în 2010, jamaicanii au reuşit să obţină timpii necesari pentru a fi prezenţi în Rusia. Finanţarea au obţinut-o, însă, graţie donaţiilor online. 80 de mii de dolari au strâns jamaicanii, ajutaţi şi de filmul făcut în 1993 despre predecesorii lor. La Soci, bobul va fi condus de Winston Watts, care este la a patra participare şi va împlini 47 de ani în timpul Jocurilor.

„Vârsta reprezintă doar un număr. Vă garantez. Nu contează câţi ani ai, contează cum ai grijă de corpul tău. Da, am 46 de ani, dar uitaţi-vă la mine: arăt ca şi cum aş avea 26. Cum spuneam, vârsta e doar un număr”, a spus Winston Watts, căpitanul echipei de bob din Jamaica.

Jamaicanii au făcut ultimele pregătiri în Statele Unite.

O altă noutate la Soci va fi bobul Italiei. Peninsularii au colaborat îndeaproape cu designerii şi inginerii de la Ferrari pentru a obţine o formă cât mai aerodinamică. Cum pe pista de bob se ating şi viteze de peste 130 de kilometri pe oră, orice avantaj, cât de mic, poate fi decisiv.

Italienii nu sunt însă singurii care au apelat la designerii din Formula 1. Britanicii colaborează cu McLaren, în timp ce americanii lucrează cu cei de la BMW.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri