Tentativă de sabotaj la Turul Spaniei: 4 oameni au fost arestați când încercau să verse 400 de litri de ulei de motor pe traseu

Data publicării:
turul spaniei
Tentativă de sabotaj la Turul Spaniei: 4 oameni au fost arestați când încercau sa verse 400 de litri de ulei de motor pe traseu. Foto: Profimedia

O tentativă de sabotaj a fost dejucată, luni, de poliţia spaniolă în cursul celei de-a treia etape din Turul ciclist al Spaniei, după ce patru persoane au încercat să verse 400 de litri de ulei de motor pe şosea, informează cotidianul L'Equipe.

Cele patru persoane au fost arestate în Catalonia, în timp ce se pregăteau să verse aproximativ 400 de litri de lichid ce părea ulei de motor pe traseul etapei a 3-a din "La Vuelta", în lungime de 158,5 km între Suria şi Arinsal (Andorra).

O sursă a poliţiei citată de Agerpres a declarat că aceştia erau membri ai unui grup cunoscut sub denumirea de CDR, care militează pentru independenţa Cataloniei. Ei dispuneau de două rezervoare de câte 200 de litri fiecare, dotate cu un dispozitiv de activare cu electrovană şi ceas, ascunse în vegetaţia din jurul unui pod pe care urmau să treacă cicliştii.

Poliţia i-a arestat pe cei patru, iar judecătorul a decis punerea lor în libertate provizorie, cu măsura de interdicţie de a se apropia la mai puţin de 500 m de traseul Turului Spaniei.

Ciclistul belgian Remco Evenepoel (Soudal), unul dintre favoriţii ediţiei din acest an a Turului Spaniei, a câştigat luni etapa a 3-a, în faţa danezului Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), învingătorul din Turul Franţei, şi a devenit lider la general.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri