Sari la conținut

Turneul Campioanelor. Simona Halep a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-3: "Mă bucur că mi-am regăsit ritmul"

Halep, debutantă la finala sezonului, s-a impus după o oră şi nouă minute în faţa jucătoarei din Canada, aflată de asemenea la prima prezenţă la Turneul Campioanelor.

„Am jucat foarte bine, mă bucur că mi-am regăsit ritmul. Am fost foarte agresivă, am avut câteva mingi câştigătoare, aşa că sunt foarte fericită. Mă bucur de acest turneu, este foarte frumos aici! Şi sper că şi vouă v-a plăcut meciul, pentru că a fost unul grozav”, a declarat Simona Halep, după meci.


Românca şi-a asigurat un premiu de 243.000 de dolari şi 230 de puncte WTA. Ea va mai primi câte 70 de puncte pentru următoarele două meciuri din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 370 de puncte WTA.

Tot luni, în debutul grupei roşii, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

În acest moment, Halep şi Williams se află pe primele două locuri ale grupei, urmând a se întâlni miercuri. Bouchard va juca în următoarea partidă cu Ivanovici.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.