Australian Open 2019. Irina Begu s-a calificat în turul al doilea. Momentul în care Petkovic se prăbușește pe teren

Data actualizării: Data publicării:
irina begu tenis
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Irina-Camelia Begu, locul 70 WTA, s-a calificat, luni, în manşa a doua a Australian Open, beneficiind de abandonul jucătoarei germane Andrea Petkovic, locul 63 WTA, după ce aceasta a caştigat primul set cu 7-6 (3) şi era condusă în al doilea cu 4-3.

Begu a condus în primul set cu scorul de 4-0, dar Petkovic a întros scorul şi a preluat avantajul pe tabelă, cu 5-4. La 5-6, românca a salvat trei mingi de set, dar a cedat apoi tie-break-ul, cu 7-3, după 52 de minute.

Irina Begu a condus şi în setul secund, cu 2-0, dar din nou germana a revenit. La scorul de 2-2, Petkovic a alunecat şi a căzut, dar a putut continua meciul. Sportivei din Germania i s-a făcut rău, la scorul de 4-3, 30-30 pentru Begu, şi a avut nevoie de o lungă intervenţie medicală. Ea s-a retars apoi de pe teren.

Begu va evolua în faza următoare cu Petra Kvitova din Cehia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, sau cu Magdalena Rybarikova, locul 51 WTA.

Adversara Irinei Begu s-a prăbușit, pur și simplu, pe teren

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Andrea Petkovic a primit îngrijiri medicale timp de 10 minute, scrie digisport.ro, dar în acest moment nu se știe cauza acestui incident nefericit. Temperatura de la Melbourne era de 28 de grade Celsius, la ora partidei, deci este puțin probabil ca sportivei din Germania să i se fi făcut rău din cauza căldurii.

Medicii care au intrat pe teren i-au luat pulsul și tensiunea Andreei Petkovic, care a fost dusă la scaunul ei. 

Calificarea în turul secund este recompensată la AusOpen cu 105.000 de dolari australieni (65.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Tot luni, Sorana Cîrstea, locul 84 WTA, a fost învinsă, cu 6-4, 6-1, de suedeza Rebecca Peterson, locul 64 WTA, iar Monica Niculescu, locul 99 WTA, a fost întrecută, cu scorul de 7-6 (3), 6-4, de americanca de 17 ani Amanda Anisimova, locul 87 WTA.

Celelate trei românce, prezente pe tabloul de simplu, Simona Halep, locul I WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 26 WTA, şi Ana Bogdan, locul 82 WTA, precum şi Marius Copil, locul 61 ATP, vor evolua marţi, în primul tur al Australian Open.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri