Video O jucătoare de tenis din Ucraina, care s-a refugiat în România când a început războiul, a ajuns în semifinalele Australian Open

Data publicării:
cover tanara tinuta in brate de un adult si o jucatoare de tenis
Dayana Yastremska se refugia în România, în urmă cu 2 ani, din cauza războiului, iar acum joacă în semifinalele turneului Australian Open 2024 FOTO: captură Digi24/ Profimedia Images

Povestea unei jucătoare de tenis din Ucraina a impresionat lumea tenisului. În urmă cu doi ani se refugia în România din cauza războiului, iar acum joacă în semifinalele turneului Australian Open 2024.

Un drum de la disperare la fericire - astfel pot fi definiți ultimii doi ai jucătoarei de tenis ucrainene Dayana Yastremska.

În februarie 2022, când a izbucnit războiul, a fugit alături de sora ei în România. Și-au lăsat în urmă părinții, la Odesa, iar două nopți le-au petrecut în parcări subterane, după cum scria atunci Dayana Yastremska pe o rețea socială. „Ucraineni, aveți grijă de viețile voastre”, le transmitea atunci jucătoarea de tenis compatrioților ei, în mesajul însoțit de mai multe fotografii de la momentul despărțirii de familie.

Dayana Yastremska venea în țara noastră după un ultim turneu jucat la Dubai, în care reușise să ajungă până în sferturile de finală. Fuga din propria țară nu a oprit-o, însă, din drumul său spre marea performanță în tenis. În martie 2022, și-a reluat participarea în competițiile internaționale, iar în primul turneu disputat, la Lyon, în Franța, a reușit chiar să ajungă până în finală, pe care însă a pierdut-o.

Australian Open - Women Quarter Final - Melbourne
Dayana Yastremska a ajuns în semifinalele turneului Australian Open 2024 FOTO: captură Digi24/ Profimedia Images

A fost, însă, doar o treaptă din calea spre succesul de la Australian Open din acest an, când a reușit să se califice în semifinale. Performanță cu atât mai notabilă cu cât jucătoarea de 23 de ani a ajuns în penultimul act al turneului de la Melbourne din calificări.

Dayana Yastremska a reușit să o învingă în sferturi pe Linda Noskova, din Cehia, la capătul unui meci care a durat o oră și 20 de minute și visează la finală. A fost o victorie uriașă, pe care sportiva a dedicat-o celor de lângă care a plecat, dar pe care nu i-a uitat. „Sunt mândră de lupta noastră, popor ucrainean,” a scris Dayana Yastremska pe una dintre camerele de filmat de pe arena din Melbourne.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri