Viitorul și Poli Iași, calificate în play-off. Dinamo a ratat șansa

Data actualizării: Data publicării:
colaj play off liga 1

Sâmbătă seară s-au decis și ultimele două echipe calificate în play-off: Viitorul şi Poli Iaşi. Dinamo a ratat calificarea și se va lupta pentru evitarea retrogradării.

Actualizare: FC Viitorul a învins cu scorul de 1-0 echipa CSM Poli Iaşi. Golul a fost marcat de Chiţu, în minutul 14.

Ambele echipe s-au calificat în play-off-ul Ligii I după ce Dinamo a fost învinsă cu scorul de 2-0, în deplasare, de Astra Giurgiu. Golurile au fost marcate de Florentin Matei '25 şi Silviu Balaure '57.


Partidele decisive pentru play-off:

Astra - Dinamo (sâmbătă, 19:45, Digi Sport 1)

Iaşi - Viitorul (sâmbătă, 19:45, Digi Sport 2)

Graţie victoriei Viitorului cu Botoşani, de etapa trecută, Astra - adversara din ultima etapă a sezonului regulat pentru trupa lui Miriuţă - s-a calificat play-off.

Formaţia din Giurgiu a acumulat 41 de puncte şi nu poate fi depăşită concomitent de Viitorul şi Iaşi. Asta pentru că cele două echipe au meci direct sâmbătă, iar trupa lui Iordănescu stă mai bine la meciurile directe cu Viitorul. Altfel spus, cu o rundă rămasă de disputat, ştim patru calificate în play-off: FCSB, CFR, CS U Craiova şi Astra.

Astfel, pentru ultimele două locuri eligibile se luptă trei formaţii: Viitorul, Dinamo şi Iaşi. De notat că Botoşani nu mai are nicio şansă la play-off, chiar dacă în ultima rundă va învinge pe Gaz Metan. Presupunând că Dinamo şi Iaşi vor pierde şi vor rămâne la cota 39, se va face clasament în trei, iar Iaşiul ar fi cea avantajată, scrie Digi Sport.

Ce au nevoie echipele pentru a se califica în play-off

  • Viitorul - un punct

  • Iaşi - victorie

  • Dinamo - victorie

Dinamo are astfel nevoie de victorie la Giurgiu, în ultima etapă, pentru a fi matematic în play-off. O misiune mai uşoară, în condiţiile în care adversara nu depinde de rezultatul acesta.

Însă "câinii" au şi alte opţiuni la îndemână. Punctul obţinut cu FCSB îi permite echipei lui Miriuţă să facă acelaşi rezultat cu Iaşiul în ultima etapă şi să termine în play-off. Concret, cele două formaţii sunt acum la egalitate, iar în meciurile directe şi-au împărţit victoriile: 2-1 pentru Dinamo în Bucureşti, 2-1 pentru ieşeni în Copou. În caz de egalitate de puncte, următorul criteriu de departajare după meciurile directe e golaverajul, unde Hanca&Co sunt superiori. Ca atare, şi o înfrângere la Giurgiu o poate duce pe Dinamo în play-off, condiţia fiind Iaşiul să piardă la rândul ei cu Viitorul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri