Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020. Cu cine joacă România, dacă se califică la Campionatul European de fotbal

Data actualizării: Data publicării:
Ceremonia pentru tragerea la sorți a grupelor pentru Euro-2020 este găzduită de Romexpo
Ceremonia pentru tragerea la sorți a grupelor pentru Euro-2020 este găzduită de Romexpo Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European 2020, cel mai important eveniment non-sportiv până la startul turneului, are loc sâmbătă seara la Romexpo, de la ora 19:00. Este o premieră pentru România să găzduiască un asemenea eveniment.

Turneul final al Campionatului European de fotbal 2020 va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.

ACTUALIZARE 20:00  În cazul în care se va califica la Campionatul European, reprezentativa României va evolua în grupa C, alături de selecţionatele Olandei, Ucrainei şi Austria, conform tragerii la sorţi de la Bucureşti.

Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda ( meci programat la 26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională patru meciuri: trei în grupa C (la 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro-2020, naţionala României va juca cel puţin două meciuri pe Arena Naţională.

Mirel Rădoi, selecționer România: Toate gândurile mele merg spre meciul cu Islanda

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a declarat, sâmbătă, după tragerile la sorți pentru grupele Euro 2020, că favorita grupei C este Olanda, urmată de Ucraina.

„Prima șansă o are Olanda, după care a doua este Ucraina. Am vorbit cu Shevchenko și mi-a spus că au un moral bun și nu le e frică de nimeni, în acest moment. Islanda e o echipă foarte bine organizată. Va fi un meci dificil. Toate gândurile mele merg spre meciul cu Islanda. Degeaba vorbim de finală, dacă nu trecem de Islanda. Ne-am dat întâlnire aici, eu cu Contra, înainte de toate am fost prieteni și colegi la echipa națională. Cea mai puternică echipă, dacă am avut prezenți doi selecționeri”, a declarat Mirel Rădoi, citat de digisport.ro.

GRUPELE CAMPIONATULUI EUROPEAN DE FOTBAL EURO 2020

grupe euro 2020 INQ_OG_de_inq_og__g_gala_8
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Campioana mondială Franţa şi campioana europeană Portugalia vor face pare din aceeaşi grupă, alături de un alt mare nume al fotbalului european: Germania.

Grupa A (gazde: Roma, Baku)

  • Italia
  • Elveţia
  • Turcia
  • Ţara Galilor

Grupa B (gazde: Sankt Petersburg, Copenhaga)

  • Belgia
  • Rusia
  • Danemarca
  • Finlanda

Grupa C (gazde: Amsterdam, Bucureşti)

  • Ucraina
  • Olanda
  • Austria
  • Câştigătoare play-off „A” (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România) dacă se califică România, iar dacă România nu se califică, câştigătoare play-off „D” (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus).

Grupa D (gazde: Londra, Glasgow)

  • Anglia
  • Croaţia
  • Cehia
  • Câştigătoare play-off „C” (Scoţia, Norvegia, Serbia, Israel)

Grupa E (gazde: Bilbao, Dublin)

  • Spania
  • Polonia
  • Suedia
  • Câştigătoare play-off „B” (Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord)

Grupa F (gazde: Munchen, Budapesta)

  • Franţa
  • Portugalia
  • Câştigătoare play-off „A” (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România), dacă nu câştigă România
  • Germania

Citiți și:  Programul EURO 2020. Campionatul European de fotbal aduce patru meciuri la București

ACTUALIZARE 19:40. Pe muzica lui Martin Garrix şi a Orchestrei Simfonice din Bucureşti a avut loc şi prezentarea celor 12 oraşe care găzduiesc turneul final. Apoi UEFA a anunţat jucătorii nominalizaţi pentru echipa anului.

ACTUALIZARE 19.00 Bucureștiul este, în această seară, gazda unuia dintre cele mai importante evenimente UEFA. La aceasă oră, în Capitală vor fi trase la sorți grupele Europeanului de fotbal din 2020. Vor participa la eveniment legende ale fotbalului precum Iker Casillas și Francesco Totti.

Urmăriți LIVE TEXT pe digisport.ro.

tragere la sorti grupe euro 2020 20191130182513_OGN_9624_1-01
tragere la sorti grupe euro 2020 20191130182513_OGN_9624_1-01

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea


Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Martin Kallen, CEO al UEFA Events, că propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale sunt altele, în condițiile în care stadioanele promise nu vor fi gata. Și nici calea ferată de la Aeroportul Otopeni la București.

Douăzeci de echipe naţionale sunt deja cunoscute, calificându-se prin intermediul preliminariilor, iar alte patru vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor la care va lua parte şi reprezentativa României. "Tricolorii" trebuie să treacă de Islanda (26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

Toate cele 12 gazde ale Euro 2020 au fost repartizate dinainte în grupe. Dacă trece de Islanda şi apoi de câştigătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, România se va afla în Grupa C, la fel ca şi o altă ţară gazdă - Olanda. De asemenea, Ucraina va fi repartizată în aceeaşi grupă.

Urnele s-au realizat pe baza performanţei din grupele preliminare EURO 2020. Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află şi 7 ţări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câştigătoarea play-off-ului 'B' în care evoluează Irlanda va merge în Grupa E.

Câştigătoarele play-off-urilor "A" şi "C", în care poate fi cel puţin una dintre România şi Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilităţi la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului "C" va fi Scoţia, atunci aceasta va merge în Grupa D. Ucraina nu va putea fi în aceeaşi grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în Grupa C, în timp ce Belgia va merge în Grupa B.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Seara legendelor, la Romexpo. 11 foşti mari fotbalişti vor participa la tragerea la sorţi

Federația Română de Fotbal a anunțat, vineri, că 11 vedete ale fotbalului mondial vor fi prezente, sâmbătă, la Romexpo, pentru tragerea la sorți pentru Euro 2020.

Oficialii Federației Române de Fotbal au anunțat că, pe lângă directorul de competiții UEFA, Giorgio Marchetti, pe scenă vor mai urca Iker Casillas, Philipp Lahm, John Sivebaek, Ricardo Carvalho, Marcel Desailly, Theodoros Zagorakis, Joao Mario, Karel Poborsky, Ruud Gullit, Andrey Arshavin și Francesco Totti.

Martin Kallen a mai anunțat că organizarea UEFA Euro 2020 în cele douăsprezece orașe europene se ridică va costa aproximativ 680 de milioane de euro, iar profitul ar putea ajunge până la suma de 2 miliarde de euro.

La evenimentul de la Romexpo vor participa și selecționerii echipelor calificate la turneul final, printre ei numărându-se Gareth Southgate, Didier Deschamps, Joachim Low, Roberto Mancini, Luis Enrique, Andriy Shevchenko sau Ryan Giggs.

Evenimentul va fi prezentat de Corina Caragea, alături de jurnalistul portughez, Pedro Pinto.

Restricții în trafic

Bucureștiul găzduiește tragerea la sorți a grupelor EURO 2020, astfel că de vineri până duminică traficul rutier va fi restricționat.

Astfel, vineri, 29 noiembrie, pe banda I de circulație de pe Calea Victoria, segmentul cuprins între Str. George Enescu până la Str. Știrbei Vodă se va circula cu restricții. La fel duminică, în data de 1 decembrie, pe banda I de circulație de pe Calea Victoria, segmentul cuprins între Str. General H.M. Berthelot până la Str. Știrbei Vodă. De asemeena, tot în 1 decembrie vor fi restricții pe banda I de circulație de pe Calea Dorobanți, segmentul cuprins între Bd. Dacia și Piața Lahovari, în fața hotelului Sheraton.

În zilele de 29 noiembrie și 30 noiembrie, vor fi rezervate locuri pentru autoturisme în parcarea publică de la Sala Palatului.

Organizatorii solicită șoferilor să circule cu prudență și să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri