EUROPA LEAGUE. Petrolul – Vikingur 3-0, în prima manşă din turul doi preliminar

Data publicării:
petrolul

Revenită în cupele europene după o pauză de 18 ani, Petrolul Ploieşti a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formaţia feroeză Vikingur Gota, în prima manşă a turului doi preliminar al Europa League.

 

Petrolul a făcut un pas important spre faza următoare a competiţiei şi ar fi putut obţine un succes şi mai categoric în faţa amatorilor din Insulele Feroe, dacă nu ar fi ratat o mulţime de ocazii, inclusiv o lovitură de la 11 metri.

De Lucas a deschis scorul în minutul 26, când Teixeira a executat un corner de pe partea stângă, Boudjemaa a întors balonul la De Lucas şi spaniolul a înscris cu un şut de la 15 metri.

După pauză, Grozav a majorat avantajul rechipei sale după o acţiune pe cont propriu, în care a trecut lejer de doi adversari şi a înscris din şase metri (min.49) şi tot el a stabilit scorul final cu o lovitură de cap la o centrare a lui Achim (min.68).

În minutul 52, Petrolul a obţinut o lovitură de pedeapsă după un henţ comis de Djurhuus, dar Hamza a trimis în bară.

Au jucat echipele:

Petrolul Ploieşti: Pechana - Achim, Geraldo (Naziri '82), Hoban, Guilherme - Mustivar (Romario '71), De Lucas - Boudjemaa, Teixeira (Yamissi '62), Grozav - Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.

Vikingur Gota: Turi - B. Hansen, S. Jacobsen, E. Jacobsen, Lervig - Vatnhamar, H. Jacobsen (Bartalstovu '75), Djurhuus (Sorensen '90), Djordjevici - Petersen (Hj. Hansen '90+3) - Justinussen. Antrenor: Sigfriour Clementsen.

Cartonaş galben: Hamza '57.

Arbitri: Marios Panayi (central) - Athinodoros Ioannou, Georgis Papathomas (asistenţi) - Antonis Christodoulou (rezervă) - toţi Cipru.

La meci au asistat aproximativ 11.000 de spectatori.

Contra, mulţumit de jocul din repriza secundă

La finalul jocului, antrenorul Cosmin Contra s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi în special în repriza a doua.

„Pe mine m-a interesat să facem un antrenament bun și să avem atitudine. Am făcut o primă repriză mai puțin bună. Am corectat câte ceva la pauză și cred că a doua repriză a fost foarte bună și ca atitudine, și ca joc. Pot să mă declar mulțumit de atitudinea și de jocul din a doua repriză. Nu poți să joci împotriva unei echipe care are nouă jucători în preajma careului", a declarat Contra la Digi Sport.

Tehnicianul a mai spus că vizează victoria şi la returul din 25 iulie, pentru a aduce cât mai multe puncte României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri