FCSB-CFR, suspans risipit în minutul 90: „E foarte dureros!”

Data actualizării: Data publicării:
fcsb cfr

FCSB şi CFR Cluj au remizat în derby-ul de duminică seara, încheiat cu scorul de 1 la 1, iar roş-albaştrii menţin avansul de două puncte faţă de ardeleni în fruntea clasamentului din playoff. Bucureștenii au respirat însă ușurați abia în minutul 90, grație sârbului Bogdan Planici, care a înscris golul egalării.

Aşa s-a scris istoria finalei campionatului - al patrulea duel dintre FCSB şi CFR s-a terminat la fel ca primele trei, scor 1-1.

Fanii roş-albaştrilor sperau la titlul cu numărul 27 şi au pus în scenă o coregrafie pe măsură. După pasa de geniu marca Budescu, Man a irosit cea mai mare ocazie din prima parte, în minutul 24. CFR a replicat abia la zece minute după pauză, prin fostul campion roş-albastru Ţucudean (min 55).

Au urmat pe final golurile lui Djokovic, respectiv Planic, şi pentru a patra oară în acest sezon, CFR a fost egalată la 1 după ce a condus-o pe FCSB.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, FCSB e lider, cu două puncte avans faţă de CFR. Etapa viitoare, roş-albaştrii joacă la Iaşi, iar clujenii în Gruia cu Craiova.

Detalii despre desfășurarea meciului, aici.

Reacții după meci

Fundaşul Mario Camora a declarat, la Digi Sport, că echipa CFR Cluj venise la Bucureşti pentru a câştiga meciul cu FCSB şi pentru a reveni pe primul loc în Liga I, subliniind că este foarte dureros să fii egalat în finalul unei partide. „E foarte dureros să fii egalat în final. Echipa a făcut un meci foarte bun. Titlul se joacă, mai sunt trei meciuri, trebuie să avem încredere. Am fi meritat cele trei puncte. Nicio echipă nu este avantajată pe acest final de campionat. Păcat că am avut ghinion, am venit să plecăm din Bucureşti pe primul loc, dar nu s-a putut. Kovacs a arbitrat foarte bine. Trebuie să ţinem capul sus, să avem puţin de noroc, o să dăm totul pe teren şi la final vom vedea ce va fi", a declarat Camora, citat de News.ro.

Dan Petrescu: "Ciupiţi" cum am fost în tot play-off-ul am fost şi astăzi, dar arbitrul n-a avut nicio vină la golul lor. N-am ce să le reproşez jucătorilor, am arătat că avem caracter

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat duminică seară, după remiza cu FCSB, scor 1-1, că îşi felicită jucătorii pentru prestaţie şi că l-au deranjat unele situaţii legate de arbitraj, însă a adăugat că centralul Istvan Kovacs nu este de vină la golul gazdelor.

„Au fost multe lucruri care m-au deranjat, dar arbitrul n-a avut nicio vină la golul lor. Aşa, ciupiţi cum am fost în tot play-off-ul, am fost şi astăzi"” a spus Petrescu la Digi Sport. „Am jucat împotriva echipei care pe teren propriu nu pierde, ştiam că e foarte bună pe atac, ştiam că sunt favoriţi la câştigarea campionatului după ultimele rezultate... Prima repriză a fost un 0-0 fără prea multe ocazii. În repriza a doua am avut 2-3 situaţii să închidem meciul. Golul lor a venit la singurul şut pe poartă pe care l-a avut FCSB. Îi felicit pe băieţi, dar din păcate sunt foarte trişti în cabină. Am arătat că avem spirit, avem caracter, avem organizare, din păcate de patru ori am condus FCSB şi am terminat 1-1, cred că nu s-a mai întâmplat aşa ceva. N-am ce să reproşez la nimeni nimic, până cum a fost un an extraordinar făcut de băieţi”, a declarat tehnicianul Clujului.

Petrescu este de părere că FCSB are un meci foarte uşor în etapa următoare, cu CSM Poli Iaşi, spre deosebire de CFR Cluj, care va întâlni CSU Craiova. „Meciul următor îl avem mult mai greu decât Steaua, Steaua cred că se plimbă pe acolo. Noi sperăm să batem Craiova. Cel mai important să facem nouă puncte, dacă nu facem nouă puncte nu avem nicio şansă. Şansele sunt 70 la sută Steaua, 30 la sută noi, cum am apus înaintea meciului”.

Tehnicianul speră să îi poată mobiliza pe jucători după remiza de pe Arena Naţională. „Din păcate de patru ori dacă eşti egalat de la 1-0 nu ai cum să emiţi pretenţii mai mari”.

Becali: M-am rugat la sfinţi, la Maica Domnului, la Dumnezeu

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, duminică, după egalul înregistrat de formaţia sa în meciul cu CFR Cluj, că s-a rugat la sfinţi, la Maica Domnului şi la Dumenzeu să nu piardă şi consideră că echipa antrenată de Nicolae Dică este cu o mână pe titlul de campioană.

„Am avut emoţii mari până au marcat ei golul. După ce au marcat golul am zis asta e, e fotbal, ce să mai... Aşa vrea Dumnezeu. După aia am avut gânduri, am zis, poate nu mă lasă Maica Domnului, m-am rugat la sfinţi, la Dumnezeu, am zis „Doamne, măcar un egal!” Ca aşa m-am rugat şi data trecută când am marcat în prelungiri. Am zis „Maica Domnului, măcar un egal!” Şi m-a ascultat şi mi-a dat. Astăzi, nu mai credeam. Am zis că poate nu merit. Şi uite că m-a iubit Hristos şi Maica Domnului şi am egalat. Un gol care face cât un campionat. Încă nu e terminat, dar avem golaveraj plus cinci peste ei, nu pot să marcheze cu Viitorul cinci goluri sau cu Astra”, a declarat Becali, la Arena Naţională.

„Sunt mulţumit de jocul echipei din prima repriză. În a doua repriză ei au avut un plus. În prima repriză noi trebuia să marcăm. A fost un Budescu care nu a fost în formă, un Gnohere care nu a fost în formă, a fost un meci de mare luptă. În a doua repriză, noi nu am mai jucat nimic, au fost numai ei pe teren, au fost mai motivaţi, dar uite că...  A fost prea multă încrâncenare, prea multă emoţie, prea multă teamă şi până la urmă uite că a ieşit aşa. Nu mai contează acum Alibec. Contează că noi suntem pe primul loc, avem două puncte şi ne permitem să greşim o dată, un egal. Dacă îmi spunea cineva „uite, semnează acum, 1-1, 0-0”, semnam cu ochii închişi. Titlul e decis 70 la sută, aşa cum a zis Petrescu. Cam 30 la sută mai au ei şanse, dar eu sper că... Am încredere în Craiova, chiar şi în Astra, care poate să tragă la cupele europene. Aia cu 24.000 e vrăjeală, o s-o rezolve. Contează că după meciul ăsta noi suntem pe primul loc, cu două puncte avans. Suntem cu un picior şi cu o mână pe trofeu. Arbitrajul mi s-a părut extraordinar, n-ai ce să reproşezi. Ei cereau 11 metri, într-un meci d-ăsta nu se cere. Dacă eşti arbitru bun nu dai, cum n-a şi dat şi foarte bine a făcut. E bun, arbitru mare Kovacs, mi-a plăcut de el. Eu am spus şi înainte că e arbitru mare”, a precizat finanțatorul FCSB, citat de News.ro. 

Planici: În sfârşit am marcat, credeam că mi s-au făcut vrăji

Fundaşul Bogdan Planici s-a declarat bucuros, duminică, pentru că a reuşit să marcheze primul său gol la FCSB, mai ales că acesta a venit în cel mai important meci al sezonului, cu CFR Cluj.

„În sfârşit am marcat, credeam că mi s-au făcut vrăji, dar am reuşit să marchez la cel mai important meci al sezonului. Meciul a fost foarte greu, presiunea a fost de ambele părţi. Stadionul a fost plin, cred că au fost mai mulţi fani decât cu Lazio, sperăm să câştigăm titlul şi să îl dedicăm lor. Nu s-a terminat nimic, mai avem meciuri grele, dar cred că le putem câştiga”, a declarat Planici la Digi Sport.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri