FCSB, eliminată de FC Nordsjaelland din Europa Conference League. Chiricheș a lăsat echipa în 10, în minutul 62

Data actualizării: Data publicării:
chiriches pe teren
FCSB, eliminată de FC Nordsjaelland din Europa Conference League. Foto: Profimedia

FCSB a fost eliminată din Europa Conference League de echipa daneză de fotbal FC Nordsjaelland, care s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Right to Dream Park din Farum, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei.

Vicecampioana Danemarcei s-a dovedit superioară în această dublă, câştigând prin golurile marcate de Marcus Ingvartsen (43 - penalty, 85), după 0-0 la Bucureşti.

FCSB nu a ştiut să profite de jumătatea de oră de superioritate din Ghencea, spre deosebire de adversara sa.

Gazdele au început bine meciul de la Farum, dar portarul Târnovanu a fost la post la şutul din careu trimis de Nuamah (2).

FCSB a avut o dublă ocazie bună prin Coman (9), dar atacantul a şutat mai întâi în fundaşul Kian Hansen, iar apoi a trimis cu boltă din afara careului, însă portarul Andreas Hansen a scos de sub transversală.

Danezii au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului şi au fost foarte aproape de deschiderea scorului (11), dar Pantea a respins salvator din faţa porţii la şutul lui Antman. Ingvartsen a trimis periculos cu capul, aproape de vinclu (19).

Echipa antrenată de Elias Charalambous a mai avut două faze notabile, dar portarul Hansen a respins mingea expediată de Şut (15). Olaru, izolat, a trimis un şut din unghi (38), însă acelaşi Hansen a respins.

În finalul primei reprize, Pantea, lipsit de inspiraţie, a pus mâinile pe Diomande şi gazdele au primit penalty, transformat de Ingvartsen (43).

FC Nordsjaelland a fost la cârma meciului şi în partea secundă, însă Nygren (58) a tras în coechipierul Ingvartsen din poziţie bună.

În min. 62, Chiricheş a făcut un fault stupid la Diomande, primind al doilea cartonaş galben, după ce pe primul îl luase pentru proteste în finalul primei reprize. Rămasă în zece oameni, FCSB nu a mai contat în atac, astfel că danezii nu au mai avut emoţii în privinţa obţinerii calificării.

Ingvartsen a fost cel mai periculos om al gazdelor, dar Târnovanu a respins şutul său din 13 metri (68). Goalkeeper-ul s-a remarcat şi la reluarea din 8 metri a atacantului danez (72). Târnovanu a mai avut o intervenţie salutară şi la Villadsen (75), dar nu a mai putut face nimic la şutul de la 18 metri al lui Ingvartsen (85).

FC Nordsjaelland va juca în play-off cu echipa azeră Sabah sau cu Partizan Belgrad. Sabah s-a impus cu 2-0 în prima manşă, notează Agerpres.

FC Nordsjaelland - FCSB 2-0 (1-0)

A marcat: Marcus Ingvartsen (43 - penalty, 85).
Cartonaşe galbene: Nuamah (45+1), Diomande (45+1), Chiricheş (45+2, 62), Djokovic (79), Ingvartsen (81).
Cartonaş roşu: Chiricheş (62).
Farum, Right to Dream Park
Europa Conference League - turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 0-0.

Au evoluat echipele:

FC Nordsjaelland: 13. Andreas Hansen - 23. Oliver Villadsen, 4. Kian Hansen (căpitan; 21. Zidan Sertdemir, 87), 19. Lucas Hey, 5. Martin Frese - 27. Daniel Svensson, 6. Jeppe Tverskov (15. Erik Marxen, 89), 10. Mohamed Diomande - 37. Ernest Nuamah (9. Benjamin Nygren, 46), 7. Marcus Ingvartsen (11. Mads Hansen, 87), 22. Oliver Antman (14. Ibrahim Osman, 71).
Antrenor: Johannes Hoff Thorup.
Rezerve neutilizate: 25. Carljohan Eriksson, 31. Andreas Pedersen - 24. Lucas Hoegsberg, 28. Lasso Coulibaly, 40. Conrad Harder, 42. Kaare Barslund, 47. Magnus Munck.

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 28. Alexandru Pantea, 5. Joyskim Dawa, 21. Vlad Chiricheş, 33. Risto Radunovic - 88. Damjan Djokovic (6. Denis Haruţ, 87), 8. Adrian Şut (16. Mihai Lixandru, 87), 23. Ovidiu Popescu (11. David Miculescu, 46) - 27. Darius Olaru (căpitan) - 10. Octavian Popescu (9. Andrea Compagno, 46), 7. Florinel Coman (98. Andrei Cordea, 79).
Antrenor: Elias Charalambous.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 3. Ionuţ Panţîru, 15. George Gogescu, 22. Valentin Gheorghe, 25. Alexandru Băluţă.

Arbitru: Genc Nuza; arbitri asistenţi: Fatlum Berisha, Arbnor Bullatovci; al patrulea oficial: Dardan Caka (toţi din Kosovo)
Observator UEFA pentru arbitri: Gylfi Thor Orrason (Islanda); Delegat UEFA: David Moran (Irlanda)

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri