Insulte rasiste pentru un jucător de la FCSB, după meciul cu Hermannstadt. Asociaţia Fotbaliştilor „condamnă categoric” incidentul

Data publicării:
Joyskim Dawa de la FCSB se bucura alaturi de coechipieri
Joyskim Dawa a fost ținta insultelor rasiste după meciul dintre FCSb și Hermannstadt. Foto: Instagram / Joyskim Dawa

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a condamnat ferm comportamentul şi insultele rasiste adresate fotbaliștilor, după ce jucătorul Joyskim Dawa de la FCSB a fost ţinta insultelor rasiste. AFAN afirmă că astfel de comportamente arată carenţele de educaţie.

„Condamnăm categoric comportamentul rasist şi ţinem să ne exprimăm profunda indignare şi dezaprobare faţă de incidentele recente de rasism care au avut loc la scurt timp după finalul meciului dintre Hermannstadt şi FCSB. Simţim nevoia de a sublinia încă o dată că astfel de insulte sunt incompatibile cu valorile şi principiile fotbalului. Incidentul de la meciul dintre Hermannstadt şi FCSB, în care Joyskim Dawa a fost supus, pe o reţea socială, unor insulte rasiste din partea unor indivizi este de neacceptat. AFAN reprezintă şi apără drepturile fotbaliştilor, astfel că avem responsabilitatea de a promova spiritul sportiv, fair-play-ul şi diversitatea în fotbal”, se arată într-un comunicat AFAN, citat de News.ro.

„Comportamentul rasist şi orice formă de discriminare nu ar trebui sa aibă loc in Fotbal si nici in oricare alt sport. Fotbalul trebuie să fie un exemplu de unitate şi respect reciproc, indiferent de origine etnică, culoare sau religie. Este de datoria noastră, a tuturor, să combatem astfel de manifestări şi să promovăm educaţia şi conştientizarea în ceea ce priveşte importanţa diversităţii şi a inclusivităţii. În final, ne dorim ca fotbalul să fie un motor de schimbare pozitivă în societatea noastră şi să transmită un mesaj clar: suntem mai puternici atunci când suntem uniţi, iar respectul şi fair-play-ul sunt valorile fundamentale care ne ghidează în acest drum”, a mai precizat asociaţia.

Potrivit GSP, „Fucking nigga”, „Să mă s*** negrule” se numără printre insultele şocante pe care Joyskim Dawa le-a primit joi seara, împărtăşite ulterior de jucătorul lui FCSB cu urmăritorii săi de pe Instagram, mai scrtie News.ro.

Unul dintre cei care i-au adresat insulte lui Dawa este Robert Stănici, fotbalist legitimat în prezent la CSM Cetatea Turnu Măgurele, club care activează la nivelul Ligii 3, seria 6.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri