Sondaj. Jumătate dintre români cred că performanța naționalei de fotbal este slabă și vor schimbarea lui Burleanu de la FRF

Data publicării:
echipa nationala de fotbal a romaniei in meciul cu kosovo
Peste 50% dintre români consideră că valoarea reală a echipei naționale de fotbal a României este slabă sau foarte slabă, conform unui sondaj Avangarde la comanda Digi24. Foto: Profimedia

Peste 50% dintre români consideră că valoarea reală a echipei naționale de fotbal a României este slabă sau foarte slabă, conform unui sondaj Avangarde la comanda Digi24. 4 din 10 respondenți susțin că de vină pentru eșecul din fotbal este Federația Română de Fotbal.

Doar 17% dintre cei chestionați cred că valoarea naționalei de fotbal este bună sau foarte bună.

În ceea ce privește vinovații pentru eșecul fotbalului românesc, 40% dau vina pe Federația Română de Fotbal. 23% pe patronii și finanțatorii cluburilor, 11% cred că de vină este Guvernul, iar 6% dau vina pe Liga Profesionistă de fotbal.

Peste două treimi dintre români (69%) cred că fotbalul românesc avea performanțe mai bune când FRF era condusă de Mircea Sandu și doar 12% sunt de părere că fotbalul românesc a fost mai performant în mandatul lui Răzvan Burleanu.

De altfel, 48% dintre respondenți cred că Burleanu ar trebui schimbat din funcție, iar 14% cred că ar trebui ca acesta să rămână președintele FRF. 40% nu au răspuns la această întrebare.

FCSB este cea mai iubită echipă de fotbal din România, conform sondajului, cu 43% din preferințe. 11% dintre respondenți țin cu Dinamo București, 8% cu Rapid București, 7% cu Universitatea Craiova, câte 4% cu Farul Constanța, CFR Cluj și CSA, iar 5% cu altă echipă.

49% dintre cei chestionați cred că FCSB este continuatoarea echipei Steaua, iar 8% cred că aceasta este CSA. Peste 33% nu au răspuns la această întrebare.

Peste jumătate (53%) consideră că nu este corect ca primăriile sau consiliile județene să finanțeze din fonduri publice echipele de fotbal profesionist, iar 18% cred că este corect.

Sondajul a fost realizat telefonic, pe 815 subiecți care urmăresc fotbalul românesc, și are o marjă de eroare de 3,4%.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri