FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele Europa Conference League. Craiova a fost și ea aproape, dar a pierdut la penalty-uri

Data actualizării: Data publicării:
trofeul europa conference league
FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele competiției Europa Conference League Foto: Profimedia Images

FCSB și CFR Cluj s-au calificat joi în grupele Europa Conference League la fotbal, surpriza venind din Norvegia, unde FCSB a reușit să învingă pe ultima sută de metri, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia Viking Stavanger, după ce vicecampioana României pierduse în tur acasă cu 2-1.

La rândul său, CFR Cluj s-a calificat dramatic în grupele Europa Conference League, după ce a învins formaţia slovenă NK Maribor cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manşa secundă a play-off-ului.

În schimb, Universitatea Craiova a fost ghinionistă în Israel, unde a făcut 1-1 după timpul regulamentar de joc și a ratat calificarea în urma loviturilor de departajare. Oltenii au fost învinși de formaţia israeliană Hapoel Beer-Sheva cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), la finalul prelungirilor, joi seara, pe Toto Turner Stadium din Beer-Sheva, în manşa secundă a play-off-ului.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc vineri, de la ora 15:30 (ora României).

FCSB, calificare în ultimul minut al meciului

Roș-albaștrii lui Nicolae Dică au început în forță returul cu Viking. Malcom Edjouma a deschis scorul în minutul 3, cu capul la o centrare a lui Florinel Coman, scrie digisport.ro.

Câteva minute mai târziu, Florinel Coman a șutat de la distanță, dar mingea a trecut peste poarta nordicilor. Cordea a avut și el șansa de a marca în minutul 8, când a șutat din lateral în blocajul lui Gunnarson.

Nordicii au restabilit egalitatea în minutul 26, prin Tripic, care a punctat de la 11 metri, după un penalty obținut după un fault comis de Târnovanu.

Miculescu a irosit și el o șansă bună de gol, când a trimis cu capul în plasa laterală.

După pauză, roș-albaștrii au punctat din nou prin Andrei Cordea care a șutat impecabil din afara careului, balonul a trecut printre picioarele lui Gunnarson și a intrat în poartă.

În minutul 70, FCSB putea face 3-1, când Cordea a scăpat singur cu Gunnarson, dar a fost blocat de portarul norvegian. Balonul a ajuns la Octavian Popescu care a încercat să expedieze un lob, dar defensiva adversă a reușit să respingă.

În minutul 83, Boboc a intervenit foarte bine la un șut expediat de Tripic, iar Târnovanu i-a salvat pe roș-albaștri pe finalul meciului, la șutul aceluiai Tripic.

Un penalty acordat pe finalul meciului de arbitrul maghiar al partidei, după un fault comis în careu asupra lui Florinel Coman. a fost transformat de Risto Radunovic și i-a adus victoria și calificarea vicecampioanei României.

CFR Cluj, calificare cu emoții

După 0-0 în prima manşă, CFR a câştigat cu emoţii în Gruia, printr-un gol spectaculos marcat de croatul Lovro Cvek (90), relatează Agerpres.

Prima ocazie a partidei a aparţinut oaspeţilor, dar portarul italian Scuffet a respins şutul lui Brnic (10). CFR a controlat jocul şi a fost aproape de gol în min. 13, când portarul Menno Bergsen a respins mingea trimisă cu capul de Yeboah de la 7 metri. Jefte a ratat cea mai mare ocazie a campioanei României în prima repriză, şutând în portar de la doar 7 metri (min. 31).

Yuri a creat şi el pericol la poarta slovenilor (32), dar a trimis cu capul peste poartă în urma unui corner. Spaniolul Jefte a fost din nou aproape de gol pe finalul primei reprize (39), însă a ratat şutul din careu.

Repriza secundă a fost una ternă, fără ocazii de ambele părţi, cele două echipe evitând orice risc. CFR a părut mai inspirată pe final, iar Yeboah (87) a trimis cu capul din unghi, iar mingea a lovit transversala.

Faza care a făcut diferenţa în această dublă a venit în min. 90, când Cvek a trimis pe spate cu boltă, o minge respinsă greşit de apărarea oaspete.

Ghinion pentru Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a ratat calificarea în grupele Europa Conference League după ce a fost învinsă dramatic de formaţia israeliană Hapoel Beer-Sheva cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0) la finalul prelungirilor.

După 1-1 la Drobeta-Turnu Severin, Universitatea a avut o şansă mare în Israel să obţină cea mai mare performanţă europeană din istoria sa recentă, însă o clipă de neatenţie a costat-o scump. Ante Roguljic (105) a deschis scorul pentru echipa lui Mirel Rădoi în prelungiri, însă Universitatea a luat gol un minut mai târziu, când a marcat Tomer Hemed (105+1).

Andrei Ivan şi Nicuşor Bancu au ratat loviturile de departajare şi Universitatea Craiova trebuie să mai aştepte până să ajungă în Europa.

Oltenii au rezistat eroic în prima repriză. Lazar a avut o intervenţie salvatoare în minutul trei, apoi şutul lui Safuri a trecut puţin pe lângă poarta alb-albaştrilor. Fără şut pe poartă în prima parte, Universitatea a început mai bine repriza a doua. Glazer a apărat excelent şutul lui Mateiu. Portarul israelienilor i-a refuzat golul şi lui Hanca. Nici Baiaram nu a putut să îl învingă pe Glazer, iar craiovenii au tremurat serios pe final, când gazdele au ratat cea mai mare ocazie a meciului. A fost 0 la 0 după 90 de minute.

În prelungiri, Ante Rogulic a deschis scorul dintr-o lovitură liberă executată perfect, dar bucuria a durat puţin. Hemed a egalat şi echipa calificată s-a decis după loviturile de la 11 metri. Căpitanii Universităţii, Ivan şi Bancu, au ratat, în timp ce gazdele au transformat toate loviturile.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri