Dinamo - FCSB 2-1. Viitorul e lider, titlul se joacă

Data actualizării: Data publicării:
dinamo

Dinamo se impune dramatic cu 2-1, graţie unui gol marcat în prelungiri de Hanca, din penalty, şi relansează lupta pentru titlu în Liga 1. Cu două etape rămase de disputat, Viitorul e lider, la egalitate cu FCSB, în timp ce Dinamo s-a apropiat la două puncte.

dinamo

DESFĂȘURAREA PARTIDEI ȘI FAZELE GOLURILOR, AICI

„Câinii” păstrează şanse  la campionat, după o victorie obţinută în minutul 90+5 al disputei cu eterna rivală, iar fanii visează la un nou trofeu intern suprem după o pauză de 10 ani, scrie digisport.ro. 

În acest moment, roş-albaştrii sunt la egalitate cu Viitorul, cu două partide rămase de jucat, în timp ce Dinamo e la două puncte distanţă de locul 1. De menţionat că în situația în care la finalul play-off-ului sau play-out-ului două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate după aplicarea acestui criteriu - cazul nostru, pentru că în afara Astrei, tuturor echipelor li s-au rotunjit în plus punctele la intrarea în play-off -, meciurile directe din play-off contează. Viitorul are avantaj în duelurile cu FCSB, dar "câinii" au avantaj în duelurile directe cu echipa lui Hagi. 

Dinamo şi Steaua egale la rezultatele directe. Posibilitate de baraj

Culmea este că cele două mari rivale - FCSB şi Dinamo - pot ajunge la baraj. Acesta este ultimul criteriu de departajare, primele patru fiind următoarele:

1. Dacă au terminat sezonul regulat cu punctaj par sau impar, avantajul este de partea celei cu punctaj par
2. Rezultatele directe din play-off (2-1 şi 1-2)
3. Golaverajul din meciurile directe din play-off (egal)
4. Golaverajul din play-off (?)

Astfel, în acest moment, FCSB are golaveraj 11-7, în timp ce Dinamo are tot 11-7. Există posibilitatea ca cele două formaţii să obţină rezultate care să păstreze egalitate în privinţa golaverajului, astfel că s-ar putea ajunge la baraj (scenariu puţin probabil, totuşi).

Clasamentul play-off-ului Ligii 1:

1. Viitorul - 38 puncte
2. FCSB - 38 puncte
3. Dinamo - 36 puncte


 

ACTUALIZARE 22:50 - Dinamo a câştigat, cu scorul de 2-1 (1-0), meciul susţinut, luni, pe Arena Naţională, în compania formaţiei FCSB, în etapa a VIII-a a play-off-ului Ligii I. Dinamo a marcat prin Hanca '34, '90+6, ambele goluri din penalti. Pentru FCSB a înscris Pleaşcă '53.

1-0: Hanca a transformat un penalti acordat pentru un fault al lui Bălaşa la Nemec.

1-1: Pleaşcă a centrat cu capul înspre poartă, însă mingea a intrat în poartă, Penedo fiind depăşit de situaţie.

2-1: Hanca a transformat încă un penalti, acordat pentru un fault al lui De Amorim la Romera.

Dinamo: Penedo Cano – Romera Navarro, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Hanca, Mahlangu (Bawab '90), Palici (P. Petre '78), D. Nistor – Rivaldinho (Busuladzici '61), Nemec. Antrenor: Cosmin Contra

FCSB: Fl. Niţă – Pleaşcă, Bălaşa, Moke, Momcilovici – Pintilii (Tamaş '67), Ov. Popescu (De Amorim '46) – G. Enache, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec (Gnohere '71). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Cartonaşe galbene: Mahlangu '26, Nedelcearu '38, Hanca '40, Romera Navarro '59, Dielna '90 / Ov. Popescu '25, Pleaşcă '27, Bălaşa '33, G. Enache '45+4, Tănase '90+3


 

ACTUALIZARE 22:37 - Dinamo - FCSB 2-1. Hanca marchează din nou din penalty cu două minute înainte de fluierul final. 

 


 

AACTUALIZARE 21:55 - 1-1. FCSB a egalat Dinamo, după ce Marian Pleaşcă a marcat în minutul 53. Pleaşcă a înscris primul său gol în tricoul roş-albaştrilor, cu o execuţie norocoasă. Fundaşul dreapta a trimis cu capul, de la aproximativ 14-15 metri lateral dreapta, iar mingea s-a scurs în poartă sub privirile fundaşilor dinamovişti, în timp ce Penedo a reacţionat târziu.

Ovidiu Haţegan a cerut crainicului să anunţe că meciul va fi întrerupt, în cazul în care fanii dinamovişti mai aruncă obiecte în direcţia jucătorilor oaspeţi. Boldrin a fost lovit de mai multe ori cu role de hârtie şi alte obiecte, când încerca să execute un corner.


 

ACTUALIZARE 21:17 - Bălaşa l-a faultat evident în careu pe Nemec şi Haţegan a dictat fără să stea pe gânduri lovitură de la 11 metri. Hanca a transformat lovitura de la 11 metri, deşi Niţă a ghicit colţul, şi a deschis scorul. Dinamo conduce FCSB cu 1-0 din minutul 34.


 

ACTUALIZARE 20:45 - Meciul a fost întrerupt mai mult de 10 minute, pentru a se putea îndepărta de pe teren rolele de hârtie aruncate de galeria dinamovistă, care a oferit un adevărat spectacol în startul partidei. Crainicul stadionului a anunțat că dacă se continuă astfel de manifestari, meciul ar putea fi suspendat.

Fanii dinamovişti au prezentat o coregrafie 3D -în care apărea chipul lui Nostradamus, o carte, un stadion, şi două mesaje pe care era scris: 2020 - Din dorinţa a milioane de oameni se va ridica la Dinamo - Stadion fără pistă şi Din dorinţa unora care nu au înţeles fenimenul fotbal, Steaua va dispărea.

Ei au mai afişat un banner pe care scria „Singura profeţie ce nu poate fi contrazisă, casa cea nouă de Nostradamus prezisă”.

„Nu avem coregrafii sponsorizate, dar jucăm meciuri adevărate”, a fost mesajul arătat de galeria Stelei.

stadion hartie


 

Duelul dintre cele două mari rivale îi aduce din nou față în față pe Cosmin Contra și pe Laurențiu Reghecampf. Cei doi antrenori nu numai că sunt de aceeași vârstă, 41 de ani, nu numai că sunt și foarte buni prieteni, dar sunt și rude. Contra este nașul lui Reghe, în viața de familie, dar pe terenul de fotbal lucrurile stau cu totul altfel. În cele două întâlniri directe, de când Contra a venit la Dinamo, scorul este egal, dar golaverajul este de partea dinamovistului, cu un gol. Dinamo a câștigat net returul cu Steaua din semifinalele Cupei Ligii, meci considerat în deplasare, scor 3-1, dar Reghe și-a luat revanșa în manșa tur din play-off, scor 2-1.

Laurenţiu Reghecampf a pregătit în detaliu derby-ul cu Dinamo, care se joacă luni de la ora 20:30. „Au început să joace fotbal”, a spus antrenorul „roş-albaştrilor” după ce, de la venirea lui Cosmin Contra, „alb-roşii” au pierdut doar un meci în Liga 1, derby-ul din tur.

„Eu cred că trebuie să fim atenți la tot ceea ce înseamnă Dinamo și tot ceea ce vor alcătui ei. Au început să joace fotbal, fac pressin, s-a schimbat puțin tactica celor de la Dinamo. Și ei încearcă, așa cum și noi încercăm, să conducem jocul”, a declarat Reghecampf la conferința de presă.

„Noi avem un mic avantaj. Jucăm în fața propriilor suporteri, venim după un play-off în care echipa a crescut de la meci la meci”, a adăugat și Contra, care însă recunoaștem: „Nu suntem favoriți la titlu, suntem la cinci puncte, am zis, vreau să mă gândesc la fiecare meci în parte”.

Dinamo este victima preferată din Liga 1 a lui Denis Alibec. Căpitanul roş-albaştrilor a marcat de şapte ori în campionat în poarta rivalilor. Din cele 45 de reuşite ale sale pe prima scenă, cele mai multe, şase, le-a primit chiar goalkeeper-ul dinamovist Cerniauskas.

„Eu cred că valoric suntem mult peste ei, dar important o să fie cine va avea ambiția mai mare. Cred că, dacă vom câștiga, suntem campioni. Sper să marchez și de această dată”, a spus „șeptarul” FCSB-ului.

Dinamo: Penedo - Romera, Dielna, Nedelcearu, St. Filip - Hanca, Mahlangu, Palic (cpt.), Nistor -  Rivaldinho, Nemec

FCSB: Niţă - Pleaşcă, Bălaşa, Moke, Momcilovic - Pintilii, Ov. Popescu - Enache, Boldrin, Fl. Tănase - Alibec (cpt.)

Marele meci Dinamo - FCSB, care poate decide lupta pentru titlul de campioană, va beneficia, la centru, de cel mai bun arbitru român al momentului. Șefii CCA au decis să-l delege pe Ovidiu Hațegan (36 de ani), singurul nostru reprezentant în categoria „Elite”, acolo unde se află cei mai buni „fluierași din lume”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri