Meci de fotbal întrerupt de moartea unui suporter din tribune. Gestul portarului, aplaudat în picioare de întreg stadionul

Data publicării:
Pigeons walk on the pitch as the match is being suspended due to a medical issue in the tribunes
Meciul a fost suspendat după decesul unui suporter în tribune. Foto: Profimedia

Partida de fotbal Granada - Athletic Bilbao din prima divizie spaniolă a fost suspendată duminică după doar 18 minute de joc efectiv şi aproape o oră de întrerupere, ca urmare a morţii unui suporter în tribune.

Un fan aflat în tribune a suferit un stop cardio-respirator, ceea ce a făcut ca meciul să fie iniţial întrerupt pentru ca personalul medical să intervină.

Din păcate, suporterul nu a putut fi resuscitat, iar după ce au aflat de decesul acestuia, cele două cluburi au convenit suspendarea meciului, scrie News.ro, preluând Marca.

Granada a informat publicul la staţia de amplificare despre motivul suspendării meciului, iar toţi cei prezenţi au reacţionat cu aplauze în semn de respect pentru memoria fanului decedat.

Unai Simón, portarul echipei Athletic, i-a atras atenţia lui Santiago Sacristán, unul dintre asistenţii lui Ortiz Arias, că în tribunele din partea opusă a băncilor de rezerve era agitaţie. Intervenţia portarului i-a determinat pe medicii celor două echipe să meargă în zonă. Fanii prezenţi pe stadion l-au aplaudat în picioare pe Simón pentru gestul său. Timp de câteva minute, jucătorii au aşteptat pe teren ca resuscitarea să producă efectul dorit, dar, pentru că dura prea mult, arbitrul şi delegatul LaLiga au decis ca toţi jucătorii să meargă la vestiare.

Conducătorii cluburilor Granada şi Athletic au coborât de la lojă în zona vestiarelor pentru a afla care este situaţia. Iniţial, ideea era de a se relua meciul imediat ce fanul era resuscitat, dar medicii nu au putut face nimic pentru a-l salva.

Decesul a făcut ca ambele echipe să cadă de acord asupra propunerii de suspendare a meciului.

LaLiga va stabili în orele următoare când se vor juca cele 72 de minute rămase din meci.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri