Ministrul Sportului: Putem estima că în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită

Data actualizării: Data publicării:
audiere-ionut-stroe-inquam-ganea (1)
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meciurile din Liga 1 de fotbal ar putea fi reluate în weekendul 13-14 iunie, a anunțat la Digi24 ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Deocamdată, însă, competițiile sportive se vor desfășura însă fără public.

„Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită”, a spus ministrul la Digi24.

Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a spus ministrul.

Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori.”, a adăugat el.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a spus Stroe.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri