Murat Yakin, selecționerul Elveţiei: Cu România vom da totul pentru a termina pe primul loc în grupă

Data actualizării: Data publicării:
Murat Yakin pe terenul de fotbal
Murat Yakin a declarat că în partida cu România jucătorii săi vor da totul pentru a câştiga şi a încheia grupa pe primul loc. Foto: Profimedia

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Elveţiei, Murat Yakin, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în partida cu România jucătorii săi vor da totul pentru a câştiga şi a încheia grupa pe primul loc, însă, în acelaşi timp, a subliniat că lucrul cel mai important, calificarea la EURO 2024, a fost deja obţinut.

„Trebuie să recunosc că meciul contra României de la Lucerna a fost unicat. Cel mai important lucru acum este că ne-am calificat la EURO. Mâine ambele echipe vor juca eliberate de presiunea calificării. Într-adevăr, a termina grupa pe primul loc e foarte important şi noi vom da totul pentru a atinge şi acest obiectiv. România are o echipă bună, cu jucători de calitate. Mă aştept să dominăm meciul de mâine. Vom da totul pentru a termina pe primul loc, aşa cum sunt sigur că va face şi România. Dar cel mai important lucru este că ne-am calificat, mâine este un simplu meci”, a afirmat tehnicianul.

„România are jucători foarte buni, este o echipă foarte bună, care a reuşit să se califice la fel ca şi noi. Jucătorii au calitate, formează un grup unit şi joacă împreună ca o echipă. Aşadar sunt jucători puternici şi periculoşi, pe care îi respectăm. Dar şi noi avem jucători de calitate. Mâine va fi un meci deschis, dar sperăm să învingem”, a adăugat Murat Yakin.

Întrebat dacă se gândeşte la faptul că meciul cu România ar putea fi ultimul în funcţia de selecţioner al Elveţiei, Yakin a răspuns: „Pentru mine contează doar calificarea. Şi am obţinut-o. E o calificare meritată, noi jucăm fotbal. În rest, fiecare poate comenta cum doreşte”.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, marţi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Elveţiei, în ultima partidă din cadrul preliminariilor EURO 2024, potrivit Agerpres.

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri