Neymar este acuzat că a exploatat o fostă angajată. Femeia îi cere jucătorului aproape 400.000 de euro despăgubiri

Data actualizării: Data publicării:
fotbal neymar
Neymar. FOTO: Profimedia Images

Neymar, fostul atacant al PSG, a fost reclamat de o angajată. Femeia, de origine braziliană, care nu are acte, îl acuză pe acesta că a exploatat-o aproape doi ani. Ea îi cere 368.000 de euro despăgubiri fotbalistului, pe care îl acuză că a angajat-o la negru, a pus-o să muncească șapte zile pe săptămână din șapte și a forțat-o să lucreze cu două săptămâni înainte de a da naștere.

Jucătorul a fost citat să se prezinte la tribunalul pentru litigii de muncă din Saint-Germain-en-Laye, relatează Le Figaro, citând Le Parisien.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, angajată casnică, îl acuză pe fotbalist de angajare la negru, serviciile fiind prestate şapte zile pe săptămână, între ianuarie 2021 şi octombrie 2022.

Folosindu-se de documente pentru a-și proba acuzațiile, femeia susţine că a fost plătită în numerar de către jucătorul care evolua pe atunci la clubul parizian şi locuia în casa sa din Bougival.

"Neymar a profitat de situaţia precară a clientei noastre pentru a-i impune condiţii de muncă nedemne, încălcând cele mai elementare reguli ale dreptului muncii", au declarat avocaţii reclamantei, Caroline Toby şi Vincent Champetier, pentru Le Parisien.

Aceştia spun că i-au trimis o înștiințare lui Neymar pentru a încerca să rezolve situaţia pe cale amiabilă, dar nu au primit încă un răspuns.

Angajata a fost forţată să lucreze cu două săptămâni înainte de a naşte

Notându-şi orele de lucru într-un carnețel, brazilianca arată că lucra 60 de ore pe săptămână, cu 20 de ore mai mult decât norma standard de lucru pentru un angajat la domiciliu.

De asemenea, ea l-a acuzat pe starul brazilian că a obligat-o să vină la serviciu cu două săptămâni înainte de naşterea prematură a celui de-al patrulea copil al său, jucătorul dispărând ulterior.

Fosta angajată pretinde de la el 368.000 de euro, în contextul în care publicația pariziană face referire la un "regim de muncă infernal", "neplata orelor suplimentare" şi "lipsa concediilor plătite sau a asigurărilor medicale".

Neymar se află în prezent sub contract cu clubul saudit Al-Hilal. Unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Day Crespo, contactat de Le Parisien, a refuzat să comenteze pe această temă.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri