Peripețiile jurnaliștilor români la Braga

Data publicării:
lift 1

Ziariști români, blocați în lift / Foto: Ciprian Bălțoiu

În primul rând, compania aeriană care a transportat delegația gorjeană la Porto a pus la dispozitie un avion incapabil să facă drumul fără escală.

Aşa că, în loc de 4 ore de la Craiova până la Porto, au mai fost adăugate două ore de escală tehnică la Bergamo în Italia.

Odată debarcaţi din avion, ziariştii au plecat separat de echipa spre Braga, oraş aflat la 45 de km distanţă. Microbuzul însă a cedat presiunii olteneşti, motorul calând în plină autostradă, a relatat corespondentul Digi24 Ciprian Bălțoiu. 

A trebuit să treacă încă o oră până când ziariştii au fost recuperaţi de un al mijloc de transport.

Apoi, după meci, în euforia generală, 10 ziarişti au urcat într-un lift din cadrul stadionului pentru „a ieşi la suprafaţă”. Stadionul fiind într-o fostă carieră, ieşirea e la mare înălţime.

Cu toate că, oficial liftul, putea transporta 13 persoane, şi-a dat duhul în urcare doar cu 10. Ilie Dobre şi restul ziariştilor de la Digi24, PRO TV şi alţii au rămas blocaţi în lift mai bine de 20 de minute.

La apelurile disperate nu au răspuns decât alţi ziarişti români, organizatorii meciului plecând de la stadion.

Rezolvarea situaţiei s-a făcut tipic româneşte. Uşile liftului au fost forţate şi, deşi se afla între etaje, toţi cei 10 au fost extraşi de „trupele speciale” ad hoc formate din ziarişti.

Şi dacă mai trebuia să se întâmple ceva, s-a întâmplat. Ajunsă în sfârșit la aeroportul din Porto, delegaţia a văzut cum cei ce operau scară mobilă la avion au lovit uşa avionului astfel încât a fost nevoie de o scurtă inspecţie tehnică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri