Reacții la retrogradarea Rapidului în Liga a II-a. Suporterii protestează la stadion

Data publicării:
reactii rapid

Actualizare 19:10: Revoltă în Giuleşti, după ce echipa de fotbal Rapid a fost retrogradată în liga a doua, conform deciziei anunţate astăzi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Locul lor în prima divizie este luat de Concordia Chiajna, pe care rapidiştii o învinseseră în barajul pentru rămânerea în Liga întâi. Suporterii rapidişti nu sunt împăcaţi însă cu gândul că formaţia lor favorită va juca la matineu şi vor să protesteze. Câteva sute s-au adunat deja în această seară la stadionul de sub podul Grant.


Este o hotărâre definitivă a TAS-ului, care a făcut dreptate şi care a reintrodus Chiajna în divizia naţională, cum era şi normal”, a spus Ionuț Chirilă, antrenor Concordia Chiajna.

Echipa noastră este îndreptățită să joace în Liga 1 conform regulamentului și statutului și regulamentelor internaționale și naționale, așa că echipa Concordiei este cel mai bine clasată și trebuie să joace în Liga 1”, a declarat Mircea Minea, primarul din Chiajna.

Primul efect va fi simţit de cei de la Steaua. Campioana României trebuia să întâlnească echipa lui Marian Rada sâmbătă seară, dar, în schimb, va juca împotriva Concordiei Chiajna. Roş-albaştrii au anunţat deja, pe site-ul oficial, că fanii care doresc pot intra la meci cu biletele deja cumpărate sau îşi vor primi banii înapoi.

Ne așteptam să se ia decizia asta. Păcat, să fiu sincer, mi-ar fi plăcut să jucăm împotriva Rapidului, dar problemele astea ne depășesc pe noi”, a susținut Mihai Stoica, manager general Steaua.

Nu e nicio problemă pentru că cele două jocuri putem să le reprogramăm”, a adăugat Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Rapid a jucat deja două meciuri în Liga I. A pierdut cu 1-2 la Vaslui şi a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Viitorul Constanţa.

„Practic, o tragedie la ce investiții s-au făcut ca să rămânem în prima ligă. Aduși jucători de valoare și acum să ne trezim în... Noi ne-am câștigat de două ori dreptul de a juca în prima liga, mi se pare imposibil să cred așa ceva”, a spus Nicolae Cristescu, acționarul FC Rapid București.

Decizia ca Rapid să joace meciul de baraj cu Concordia Chiajna a fost luată de Comitetul Executiv al FRF.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri