Campionatul European de handbal feminin: România – Olanda, 24-29

Data actualizării: Data publicării:
nationala-romania-handbal-feminin-frh
Foto: FRH

Echipa României a suferit prima înfrângere la Campionatul European de handbal feminin din 2018, în fața echipei Olandei, după o repriză secundă în care tricolorele au fost de nerecunoscut.  Meciul de la Nancy dintre România și Olanda s-a încheiat cu un categoric 24-29. Înainte de fluierul de start, partida se anunța ca fiind duelul singurelor echipe neînvinse până acum la turneul final. Deocamdată, Olanda rămâne cu această performanță.

nationala-romania-handbal-feminin-frh
Foto: FRH

Tricolorele au fost învinse la 5 goluri diferență de Olanda și au acum nevoie de victorii cu Spania și Ungaria pentru a se califică în semifinale. 

România a revenit cu picioarele pe pământ după o înfrângere categorică, în faţa Olandei, în primul meci din grupele principale ale Campionatului European de Handbal. Echipa antrenată de Helle Thompsen a început în forţă şi a condus cu 3-0. Tricolorele au echilibrat treptat partida, iar la pauză s-a intrat cu avantaj minim pentru batave: 11-10. În partea secundă a fost însă o singură echipă pe teren. Apărarea României s-a clătinat aproape la fiecare atac al adversarelor, care au condus şi la 7 goluri diferenţă. Bont, Abbingh şi Polman au profitat cel mai mult de greşelile tricolorelor şi au marcat fiecare de câte șase ori. România a ratat şi cu poarta goală şi, în final, s-a consolat cu cea mai bună marcatoare a meciului, Eliza Buceschi, cu 8 goluri din 9 aruncări. Olanda - România s-a terminat 29-24. 

„Pentru noi, cel mai important lucru acum este să ne concentrăm la următorul meci. Este important că putem în continuare să ajungem în semifinale doar dacă vom câștiga. Trebuie să fim atente, să luăm lucrurile bune din meciul de azi și să încercăm să ne reparăm greșelile până la meciul următor”, a declarat după meci Eliza Buceschi. 

 

Citiți și: 

Reacția Cristinei Neagu, după înfrângerea cu Olanda

România are nevoie de două victorii, cu Spania şi Ungaria, pentru a se califică în semifinale. Următorul meci e marţi, împotriva ibericelor, care sunt deja eliminate. 


Actualizare 20:30 Min. 60, România - Olanda 24-29. FINAL DE MECI la Nancy.

Actualizare 20:26. Min 58, România-Olanda 22-28.

Actualizare 20:14. Min. 47, România - Olanda 15-22. Meciul a devenit un monolog al olandezelor, care au condus şi la 8 goluri. 

Actualizare 19:58. Din păcate, olandezele se distanțează: 15-11.

Actualizare 19:53. Partida s-a reluat, repriza a doua începe nefast pentru România. Olanda conduce cu 12-10.

Actualizare 19:38 România-Olanda: 10-11 la pauză.

Actualizare 19:23. Jocul e strâns: 7-7.

Actualizare 19:18. Olandezele conduc în acest moment cu 6-5.

Actualizare 19:00: A început partid România - Olanda de la Campionatul European de handbal feminin. Primul atac a aparţinut olandezelor.

Urmăriți LIVE TEXT aici.


Rezultatele meciurilor de duminică

Rezultatele înregistrate în meciurile de duminică sunt: Ungaria – Germania 26-25 (12-10), România – Olanda (10-11), în grupa II, respectiv Suedia – Franţa 21-21 (14-11), Serbia – Rusia 25-29 (13-16), în grupa I.

Meciurile din grupa I au fost amânate de sâmbătă, EHF luând această decizie din cauza protestelor anunţate de ”Vestele galbene”.

Clasamentul: grupa I – 1. Rusia 6, 2. Franţa 5, 3. Suedia 3, 4. Serbia 2, 5. Muntenegru 2, 6. Danemarca 2; grupa II – 1. Olanda 6, 2. România 4, 3. Germania 4, 4. Ungaria 4, 5. Norvegia 2, 6. Spania 0.

Luni vor avea loc partide în grupa I, între Danemarca – Rusia, Serbia – Muntenegru. În grupa II se va juca doar marţi, Spania – România (ora 19.00) şi Norvegia – Olanda.

Tricolorele vor juca apoi cu Ungaria, în 12 decembrie (19.00).

Echipa României s-a calificat în grupa principală II cu maximum de puncte, 4.

Tricolorele antrenate de Ambros Marton au încheiat grupa preliminară D cu trei victorii: România – Cehia 31-28 (17-11), România – Germania 29-24 (14-11), Norvegia – România 23-31 (12-18).

Meciurile din grupele principale se joacă la Nantes şi Nancy, pentru calificarea în semifinale, cu primele două clasate în fiecare grupă şi programate în 14 decembrie, iar ulterior finalele (Paris, 16 decembrie).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.


Olanda este marea revelaţie a ultimilor ani în handbalul feminin. Adversara României de astăzi a avut o ascensiune fulminantă şi a devenit rapid una dintre favoritele la medalii la fiecare turneu final la care participă.

Fără vreo medalie în istorie până în 2015, olandezele au devenit obişnuite ale podiumului în ultimii ani. În 2015 au cucerit argintul la Mondialul din Danemarca, după o finală pierdută cu Norvegia, iar un an mai târziu au repetat performanţa şi la Europeanul din Suedia. Tot Norvegia le-a învins în ultimul act pe batave. Olanda a fost pe podium, pe locul 3, şi anul trecut, la Mondialul din Germania, notează Digi Sport.

Fosta antrenoare a lui CSM Bucureşti, daneza Helle Thomsen, pregăteşte Olanda din octombrie 2016. Vedetele olandezelor sunt Nycke Groot (Gyor), care este şi golghetera echipei după prima fază a grupelor (12 goluri), şi fosta handbalistă a lui HCM Baia Mare, Lois Abbingh, în prezent la Rostov, care a înscris şi ea de 11 ori până acum.

România - Olanda, duel sub semnul echilibrului

Cifrele înregistrate de România şi Olanda în primele trei meciuri disputate la turneul final anunţă o confruntare sub semnul echilibrului. Totuşi, "tricolorele" au un uşor avantaj. Probabil cel mai important este cel de la nivelul portarilor.

Fetele lui Ambros Martin domină clar la capitolul portari, unde sunt pe primul loc în competiţie. Iulia Dumanska şi Denisa Dedu au apărat 36% dintre şuturile trimise de adversare (42 din 117). Poarta Olandei are un procentaj de doar 29% (31 din 106).

Jocul pe extreme, aruncările de la 7 metri, golurile marcate pe pătrundere, numărul total al golurilor marcate şi eliminările sunt celelalte aspecte ale jocului la care "tricolorele" stau mai bine.

Echipa Olandei are propriile argumente, în meciul cu România. Adversarele noastre se bazează pe jocul pivotului, pe forţa aruncărilor de la 9 metri şi sunt excelente pe contraatac.

România, a treia favorită la titlul european

România a devenit a treia favorită la câştigarea titlului european după evoluţiile excelente din prima fază a grupelor.

Casele de pariuri le oferă "tricolorelor" cota 5.00 la trofeu. Doar Rusia (3.30) şi Franţa (4.00) sunt mai bine cotate decât naţionala lui Ambros Martin după disputarea partidelor din prima fază a competiţiei.

Clasamentul grupei României de la Campionatul European

Primele două meciuri din Grupa II principală s-au disputat deja. Germania a învins Spania, cu 29-23, și ibericele nu mai au nicio șansă de a accede în semifinale. La rândul ei, Norvegia a învins Ungaria fără drept de apel, 38-25. În acest moment, România, Olanda și Germania au câte patru puncte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri