România rămâne cu locul 4 la Campionatul European de handbal 2018

Data actualizării: Data publicării:
romania handbal33

Naţionala României a terminat Campionatul European de handbal 2018 pe locul 4. În finala mică de la Paris, fetele au pierdut pentru a doua oară în faţa Olandei, care a condus chiar şi cu diferență de 8 goluri. Echipa lui Ambros Martin s-au trezit târziu, iar batavele au gestionat perfect sfârşitul meciului. 

România a încheiat pe locul patru Campionatul European la handbal feminin. Tricolorele au cedat cu 20 la 24 în faţa Olandei, în finala mică şi rămân cu satisfacţia calificării directe la Mondialul de anul viitor.

România nu a condus niciun moment în meciul pentru bronz - cel mai aproape s-a aflat la egalitate, la 3-3. În rest, olandezele au condus la 2-3 goluri, dar pe finalul primei reprize s-au distanţat şi au intrat cu 15-8 la pauză. Diferenţa s-a mărit şi la opt goluri în partea secundă, însă pe final tricolorele au mai recuperat şi au cedat doar cu 20-24. Cu şase reuşite, Valentina Ardean Elisei a fost cea mai bună marcatoare. Locul 4 de la Euro n-a adus bronzul, dar i-a asigurat României calificarea la Campionatul Mondial din 2019.

Pentru titlul continental vor lupta campioana olimpică, Rusia, şi campioana mondială, Franţa. Meciul are loc duminică de la ora 18:30.

ACTUALIZARE. Meciul România-Olanda se încheie la scorul de 20-24. 

Pentru România au marcat Elisei – Ardean 6 goluri, Chiper 3, Geiger 2, Buceschi 2, Perianu 2, Laslo 2, Zamfirescu 2, Pintea 1, iar de la Olanda s-a remarcat Groot 5 reuşite. La capitolul reuşite personale, Crina Pintea a fost inclusă în All Star Team, fiind desemnată cel mai bun pivot al Campionatului European.

ACTUALIZARE. Schimbare de situație în repriza a doua. Recuperăm pe final, în bună parte datorită Denisei Dedu, și în minutul 55 este scorul de 23-20 pentru Olanda. Avem șanse să întoarcem soarta meciului!

ACTUALIZARE. Prima repriză se încheie cu un categoric 15-8 pentru olandeze.

ACTUALIZARE. Olandezele domină clar. După 25 de minute, România - Olanda: 8-13.

ACTUALIZARE. A trecut un sfert de oră din această partidă. Scorul România-Olanda: 3-7.

ACTUALIZARE. Meciul a început de câteva minute și Olanda a înscris deja două goluri. 

ROMÂNIA-OLANDA, finala mică de la Campionatul european de handbal 2018. LIVE TEXT - aici.


Duminică, de la ora 15:00, se vor duela pentru medalia de bronz România şi Olanda, iar de la ora 18:30 vor lupta pentru titlul european Rusia, campioană olimpică, şi campioana mondială Franţa.

În semifinale, Rusia a învins România, cu scorul de 28-22 (16-15), iar meciul Olanda – Franţa s-a încheiat la scorul de 21-27 (11-12). Româncele au jucat fără Cristina Neagu, cea mai titrată handbalistă a naționalei, care a suferit o accidentare gravă în meciul contra Ungariei.

Pentru România, meciul cu Olanda este și unul al revanșei, după ce prima înfrângere la Campionatul European de handbal 2018 au suferit-o în fața Olandei. La acel moment, și România, și Olanda erau singurele echipe neînvinse. Cu Cristina Neagu pe teren, tricolorele au pierdut în grupe la cinci goluri diferență duelul cu batavele.

„Duminică avem un alt meci şi un alt obiectiv. Ne vom odihni puţin, ne vom antrena şi vom pregăti tactica pentru următorul adversar”, a declarat Denisa Dedu.

Citiți și:

Campionatul European de handbal feminin: România – Olanda, 24-29
România a ratat calificarea în finală după ce a fost învinsă de Rusia şi va juca pentru medalia de bronz

Echipa României s-a calificat în semifinale după clasarea pe locul 2 în grupa a II-a.

Obiectivul echipei României la CE-2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6, fiind deja atins. Tricolorele şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia), fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

Vineri, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, deţinătoarea trofeului, Norvegia, a învins Suedia, cu 38-29 (22-14).

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Deşi a dus România între primele patru echipe ale Europei, Martin Ambros nu este văzut drept selecţionerul ideal de către Radu Voina, singurul care a câştigat cu naţionala feminină de handbal o medalie la Euro. 

„Să vorbești românește și să cunoști cultura handbalistică și handbalistele din țară....(Credeți că nu le cunoaște? - reporter). Sunt convins că nu le cunoaște, n-are cum dă le cunoască”, a declarat Radu Voina.

Și Cristian Gațu are o părere similară. „Nu sunt convins că fetele, după un time out care durează 60 de secunde, înțeleg exact tot ce le spune Ambros”, a spus la Digi Sport Cristian Gațu. 

Iată cum arată istoricul performanțelor naționalei de handbal feminin a României la Campionatul European.

  • 1994 - Locul 10
  • 1996 - Locul 5
  • 1998 - Locul 11
  • 2000 - Locul 4
  • 2002 - Locul 7
  • 2004 - Locul 4
  • 2008 - Locul 5
  • 2010 - Locul 3
  • 2012 - Locul 10
  • 2014 - Locul 9
  • 2016 - Locul 5
  • 2018 - Locul 3/4

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri