România a ratat calificarea în finală după ce a fost învinsă de Rusia şi va juca pentru medalia de bronz

Data actualizării: Data publicării:
nationala handbal fete ce franta 2

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Paris, de campioana olimpică Rusia, scor 28-22 (16-15), în prima semifinală a Campionatului European. Tricolorele vor juca astfel, duminică, pentru medalia de bronz, cu învinsa din a doua semifinală, care opune, tot vineri, Franţa şi Olanda. 

nationala handbal fete ce franta 1
Naționala de handbal feminin a României se află în fața unei performanțe istorice.

ACTUALIZARE 20:10 - Pentru România au marcat Dragut 4 goluri, Buceschi 3, Perianu 3, Pintea 3, Florică 2, Chiper 2, Laslo 2, Dumanska 1, Ardean-Elisei 1, Bazaliu 1, iar de la echipa rusă s-a remarcat Viahireva 13 reuşite.

Din tribune, echipa României a fost încurajată şi de căpitanul ei, Cristina Neagu, diagnosticată cu ruptură de ligament anterior încrucişat, după accidentarea din meciul cu Ungaria, în urma faultului unei adversare.  Neagu, complet echipată în negru, s-a manifestat de-a lungul întregului meci şi s-a bucurat maxim la fiecare reuşită a coechipierelor. Entuziasmul ei însă, nu a fost de ajuns, pentru că România, după o primă repriză curajoasă a cedat disputa cu campioana olimpică.

În urma rezultului, tricolorele vor juca pentru medalia de bronz duminică, de la ora 15.00, cu învinsa din a doua semifinală, dintre campioana mondială Franţa şi Olanda, meci programat în această seară, de la ora 22.00. Finala CE va avea loc tot duminică, de la ora 18.30, între Rusia şi câştigătoarea celei de-a doua semifinale.

Tot vineri, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, deţinătoarea trofeuui, Norvegia, a învins Suedia, cu 38-29 (22-14).

Echipa României s-a calificat în semifinale după clasarea pe locul 2 în grupa a II-a.

Obiectivul echipei României la CE2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6, fiind deja atins. Tricolorele şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia), fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.


Desfășurarea meciului:

ACTUALIZARE 20:02 - FINAL DE MECI. România a fost învinsă fără drept de apel de naționala Rusiei. Tricolorele au pierdut cu 22 la 28 semifinala CE de handbal din Franța. Fetele noastre vor juca finala mică (pentru medalia de bronz) cu echipa care va pierde în semifinala dintre Olanda și Franța.

28-21 în minutul 58.

Cu cinci minute înainte de final, România este condusă cu 27-20. Jucătoarele eliminate au revenit pe teren.

Încă o eliminare în minutul 54. România are pe teren două jucătoare în minus.

Rusia - România 27-20 în minutul 53. România are iar o jucătoare eliminată. În repriza a doua, tricolorele au jucat în cea mai mare parte în inferioritate.

26-19 în minutul 50. Antrenorul româncelor cere time-out într-un moment foarte dificil pentru tricolore.

Se poate spune că istoria partidei s-a scris deja din minutul 49: 25-19 pentru Rusia. România pierde mingea în atac.

24-19. Tricolorele sunt la pământ. În atac se ratează foarte mult. Mingea, pierdută fără aruncare la poartă.

România este condusă cu 22-18 în minutul 43. Rusia a marcat de la 7 metri, iar România are iar o suspendare de două minute.

Rusia conduce cu 21-17 în minutul 42. 

19-17. România reușește să marcheze în inferioritate numerică.

19-16 pentru Rusia în momentul 38, dar România are iar o eliminare de două minute. 

Fetele noastre bâlbâie mingea în atac și o pierd. Ratează șansa de a înscrie în superioritate numerică. Este minutul 36 și scorul este 19-15.

19-15. Rusoaicele nu pot fi oprite de apărarea noastră și marchează gol după gol. Time-out cerut de Ambros Martin. 

Ardean Elisei faultează, este eliminată două minute și Rusia marchează de la 7 metri. Tricolorele sunt conduse cu 18-15 în minutul 32.

A început repriza a doua. Rusia a marcat repede și conduce cu 17-15

FINAL DE REPRIZĂ. Rusia conduce cu 16-15 la pauză după o ușoară relaxare a fetelor noastre.

14-14 în minutul 27. Time-out cerut de Ambros Martin.

Minutul 25: 13-12 pentru „tricolore”.

România Rusia 11-9 în minutul 21.

Tricolorele joacă excelent conduc cu 9-6 în minutul 17. Cristina Neagu le încurajează din tribună. Antrenorul Rusiei cere time-out.

8-6 pentru România în minutul 15.

În minutul 10 scorul este egal 5-5. România a scăpat cu bine după ce a jucat două minute în inferioritate. 

În minutul 6 România conduce cu 4-3.

ACTUALIZARE 18:30 - A început partida. România a marcat prima.


Știrea inițială:

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat în semifinala Campionatului European 2018 din Franța și se află în fața unei performanțe istorice. România joacă împotriva Rusiei în semifinală, iar dacă fetele noastre vor reuși să se impună, vor da piept cu câștigătoarea dintre Olanda și Franța.

O victorie cu Rusia ar însemna o performanță istorică pentru trupa lui Ambros Martin. Dacă „tricolorele” vor ajunge în finală, vor bifa cea mai importantă reușită din istorie la un Campionat European. Din 1994, România a participat la fiecare turneu continental, deci din 2 în 2 ani. Cea mai bună clasare a fost locul 3 în 2010, iar cea mai slabă, locul 11, în 1998, scrie digisport.ro.

În ultimii 10 ani, cele două echipe s-au întâlnit de 10 ori. Tricolorele s-au impus de 3 ori, Rusia de 6 ori, iar un meci s-a terminat la egalitate. Interesant este faptul că cele două naționale s-au întâlnit și în preliminariile pentru CE 2018, acolo unde și-au împărțit victoriile.

Adversara României, Rusia, este campioana olimpică

Naționala de handbal a României nu va putea conta în meciul cu Rusia pe cea mai bună jucătoare din lume. Absența Cristinei Neagu ne scade considerabil șansele la calificarea în finală și implicit la câștigarea trofeului, cred bookmakerii, ținând cont de cotele oferite.

Cristina Neagu s-a accidentat grav în minutul 52 și a fost transportată direct la spital. Cea mai bună jucătoare din lume a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi după un fault și va lipsi șase luni de pe teren. Interul stânga este în continuare alături de echipă şi va rămâne la Paris până la finalul Campionatului European. Ea va urmări meciurile din tribune.

În acest moment, România este cotată cu ultima șansă la câștigarea Campionatului European. Rusia, campioană olimpică și Franța, campioană mondială, echipele calificate din cealaltă grupă principală, sunt marele favorite.

Tricolorele” vor juca vineri, de la ora 18:30, în prima semifinală cu Rusia. A doua semifinală se va disputa între Franţa şi Olanda, tot vineri, de la ora 22:00.

Formaţiile de pe locurile 3 din cele două grupe principale, adică Suedia - Norvegia vor juca, vineri, pentru locurile 5-6 (ora 15:00).

Evgheni Trefilov, selecționerul Rusiei, și Helle Thomopsen, antrenoarea Olandei, doi dintre tehnicienii de top de la Campionatul European de Handbal, au oferit două declarații amuzante la conferința de presă de joi, scrie gsp.ro.

Evgheni Trefilov: „Îmi plac mult româncele. Au ochi frumoşi, picioare frumoase! Le-aş lua pe toate în echipă la mine”.

Helle Thompsen, întrebată ce părere are despre faptul că e singura femeie-antrenor de la Euro 2018: „Am mai fost întrebată şi de televiziunile norvegiene. Am spus că aştept un party la care să participe doar antrenorii echipelor!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri