În fotbal ar putea fi introdus cartonașul albastru. Care e „pedeapsa” pentru cei care primesc acest cartonaș. Reacția FIFA

Data actualizării: Data publicării:
cartonaș albastru
Arbitru arată un „cartonaș albastru” unui jucător de fotbal, imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Fotbaliștii ar putea fi sancționați cu un „cartonaș albastru” pentru trageri de tricou ori obstrucționări evidente („cynical fouls” în engleză), proteste ori limbaj licențios. Astfel, jucătorul care va primi acest cartonaș va fi eliminat din joc pentru o durată de 10 minute, informează The Guardian.

În prezent, în fotbal, arbitrii îi sancționează pe jucătorii care nu respectă regulile jocului cu două tipuri de cartonașe: galben (avertisment) și roșu (eliminare).

În cazul în care pe durata unui meci de fotbal, un jucător primește consecutiv două cartonașe albastre, acesta va fi eliminat din teren definitiv (cartonaș roșu).

O „combinație” de cartonaș galben și albastru va duce, de asemenea, la eliminare.

Introducerea cartonașului albastru a fost discutată în IFAB - International Football Association Board - forul care gestionează în prezent regulile jocului de fotbal și care are puterea de a modifica și inova acest sport.

FIFA a reacţionat însă precizând că relatările din presă sunt „incorecte şi premature”, informează news.ro.

„FIFA doreşte să clarifice faptul că relatările privind aşa-numitul «cartonaş albastru» la nivelul elitei fotbalistice sunt incorecte şi premature. Orice astfel de teste, dacă vor fi puse în aplicare, ar trebui să se limiteze la testarea în mod responsabil la nivelurile inferioare, o poziţie pe care FIFA intenţionează să o reitereze atunci când acest punct de pe ordinea de zi va fi discutat în cadrul AGA IFAB din 2 martie”, se arată într-un comunicat al FIFA.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri