Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Austriei. Pilotul olandez este la a cincea victorie consecutivă în Campionatul Mondial de F1

Data publicării:
Pilotul olandez Max Verstappen
Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Austriei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Spielberg. FOTO: Profimedia Images

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Austriei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Spielberg, obţinând astfel a cincea sa victorie consecutivă în Campionatul Mondial de Formula 1, potrivit Agerpres.

Plecat din pole position, Verstappen l-a devansat cu 5,155 secunde pe monegascul Charles Leclerc, care adus al 800-lea podium din istorie pentru echipa Ferrari. Pe poziţia a treia s-a clasat mexicanul Sergio Perez (Red Bull), la 17,188 secunde.

Câştigător al titlului mondial în ultimele două sezoane, Max Verstappen şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general al piloţilor în urma acestui nou succes, al şaptelea de la debutul sezonului şi al 42-lea de la începutul carierei sale în Marele Circ. Pilotul batav are acum un avans de 81 de puncte faţă de coechipierul său Sergio Perez.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Grand Prix-ul Marii Britanii, se va desfăşura duminica viitoare, pe circuitul de la Silverstone.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri