Protestul olandezelor testate cu COVID, la Tokyo 2020. Spun că sunt ținute în „închisoarea olimpică”, fără aer curat și lumină

Data publicării:
Candy Jacobs
Candy Jacobs FOTO: captură video Instagram/ Candy Jacobs

Mai multe sportive olandeze, testate pozitiv la Covid-19 şi plasate în carantină la un hotel, fiind private de competiţie la Tokyo, şi-au exprimat miercuri frustrarea, denunţând o „închisoare olimpică” şi cerând dreptul de a ieşi la aer liber, relatează AFP, citată de Agerpres.

Toţi sportivii veniţi în Japonia pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt supuşi zilnic testelor pentru Covid-19, iar dacă sunt depistaţi pozitiv, ei trebuie să se izoleze sau să fie spitalizaţi.

Marţi, Comitetul olimpic olandez a criticat condiţiile de izolare „inacceptabile” a şase membre din delegaţia sa la Tokyo, închise „în spaţii mici” fără aerisire şi fără lumina zilei.

Într-o înregistrate video publicată miercuri pe Instagram, Candy Jacobs (skateboard) a declarat că este în continuare pozitivă la coronavirus după opt zile de carantină.

„Ieri (marţi), am făcut o grevă pentru că avem nevoie de aer proaspăt, pentru că nimic nu se deschide. Ferestrele sunt închise, uşile la fel. Aşa ceva este inadmisibil”, a spus aceasta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alături de Jacobs s-au mai aflat în grevă Reshmie Oogink (taekwondo), un membru al staff-ului echipei de canotaj, canotorul Finn Florijn şi jucătorul de tenis Jean-Julien Rojer.

După 7-8 ore de protest în holul de acces al hotelului, ei au obţinut 15 minute pe zi acces la o fereastră deschisă, a precizat Candy Jacobs.

Închişi fiecare în camerele lor, aceştia nu pot ieşi decât pentru a-şi procura mâncarea, care este „aceeaşi în fiecare zi”, conform lui Reshmie Oogink.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri