Alize Cornet, investigată de ITF. A evitat trei controale antidoping inopinate

Data actualizării: Data publicării:
cornet
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea franceză de tenis Alize Cornet, locul 42 mondial, este investigată de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) pentru încălcarea regulamentului antidoping, ea neputând fi localizată pentru trei controale inopinate.

cornet
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea de 28 de ani nu va fi inclusă în echipa Franţei pentru meciul cu Belgia, din 10 februarie, din Cupa Federaţiei, ea afirmând, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare că va fi audiată în luna martie.

„În octombrie 2017, am primit un al treilea «no show» din partea sistemului de supraveghere al Agenţiei Mondiale Antidoping, ceea ce înseamnă că din 20 de controale antidoping efectuate în sezonul 2017 - toate negativ evident - am lipsit la trei controale inopinate de acasă, din cauza unor motive pe care ITF nu a dorit momentan să le ia în considerare. Cazul meu va fi prezentat la tribunal în martie, la o primă audiere care va decide restul sezonului. Până atunci voi continua să joc normal, dar, din nefericire, nu îmi voi putea reprezenta ţara la urmprul meci din Fec Cup, din cauza unei clauze în regulamentul ITF. Vă voi ţine la curent şi vă promit că voi fi tare în acest moment delicat”, a scris sportiva.

Însă, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care a deschis o procedură contra sportivei franceze Alize Cornet pentru încălcarea regulamentului antidoping, a declarat că a examinat argumentele acesteia, contrar spuselor jucătoarei.

Instanţa internaţională susţine că a examinat cu atenţie argumentele jucătoarei. „Contrar a ceea ce spune domnişoara Cornet, conform căreia +motivele valabile+ ale indisponibilităţii sale nu au fost luate în considerare, procesul controalelor antidoping, care include dreptul la o evaluare independentă (argumente ale jucătorilor) a fost urmat în cele trei cazuri”, a anunţat ITF, într-un comunicat difuzat la Melbourne.

Buzărnescu a jucat cu Cornet la începutul acestui an, la Hobart, Australia, în runda inaugurală. Ea a eliminat-o pe jucătoarea franceză, locul 38 WTA şi cap de serie numărul 4, scor 6-2, 6-4, după o oră şi 23 de minute de joc.

La Australian Open, Cornet a ajuns până în turul 3 unde a fost eliminată de Elise Mertens în două seturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri